Aplinkkelis Vilniuje tįsta, bet ar kelininkus pasiekia pinigai?

106 mln. eurų. Tokia yra Vilniaus vakarinio aplinkkelio trečiojo etapo darbų ir priežiūros vertė. Tačiau nuo pat jo statybų pradžios netrūko kalbų, kad kelininkai negauna pinigų už atliktus darbus

Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos.<br>S.Žiūros nuotr.
Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos.<br>S.Žiūros nuotr.
Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos.<br>S.Žiūros nuotr.
Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos.<br>S.Žiūros nuotr.
Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos.<br>S.Žiūros nuotr.
Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos.<br>S.Žiūros nuotr.
Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos.<br>S.Žiūros nuotr.
Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos.<br>S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 2, 2016, 2:03 PM, atnaujinta May 17, 2017, 2:31 AM

Tačiau užsakovė – sostinės savivaldybė – guldo galvą, kad su rangovais už atliktus Vilniaus vakarinio aplinkkelio trečiojo etapo tiesimo darbus atsiskaito pagal suderintą grafiką.

Esą, aplinkkelio statytojams jau pervesta 14,5 mln. eurų.

9,3 mln. eurų iš ES fondų rangovą pasieks šiandieną, o dar 5,2 mln. eurų savivaldybė buvo pervedusi vasaros pradžioje, kai gavo banko paskolą investiciniams savivaldybės projektams.

Iš viso projektui yra skirta 84,06 mln. eurų ES lėšų, kurios savivaldybei bus pervedamos dalimis, o vėliau pasieks rangovą pagal nustatytą ir suderintą grafiką.

Dėl Europos Sąjungos fondų finansavimo savivaldybė yra pasirašiusi trišalę sutartį su Susisiekimo ministerija ir Transporto investicijų direkcija.

Bendra aplinkkelio III etapo statybos ir priežiūros darbų vertė – 106 mln. eurų. Didžiąją dalį šios sumos sudaro ES investicijos, dar 21 mln. eurui projektui skirs Vilniaus savivaldybė.

„Šiuo metu rangovai deda visas pastangas, kad Vilniaus Vakarinis aplinkkelis būtų pilnai užbaigtas šiemet. Jį atidarius, sostinėje pagerės transporto eismo sąlygos, sumažės grūstys, sutrumpės kelionės laikas, sumažės kelių transporto priemonių eksploatacinės sąnaudos, pagerės eismo sauga, sumažės oro tarša“, – sakė Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybvietėje – ryškus darbų progresas.

Statybvietėje kartu su partneriais dirbanti bendrovė „Kauno tiltai“ laikosi numatyto darbų grafiko.

Projekto III etape yra tiesiama gatvės atkarpa nuo Ozo gatvės iki Ukmergės gatvės, šiame etape bus nutiesta 5,4 km ilgio greito eismo kelio, pastatyti 6 viadukai ir vienas pėsčiųjų tiltas. Iki vasaros pabaigos planuojama pastatyti Ukmergės g. šiaurinės jungties viaduką.

Šiuo metu jau beveik baigiamas statyti pėsčiųjų viadukas ties Gineitiškių gyvenamųjų namų kvartalu. Iki rudens taip pat bus užbaigtas ir Rygos gatvės viadukas. Jau atlikti beveik visi inžinerinių tinklų darbai bei paklotos pagrindinės lietaus trasos.

Šiuo metu taip pat yra baigti ir 110 kV linijos stulpų iškėlimo darbai. Tvarkoma visa dokumentacija, kad būtų galima priduoti atliktus darbus užsakovui. Vienai svarbiausių Vilniaus struktūrinių gatvių (A1) bus panaudota 178 tūkst. kv. m. asfaltbetonio dangos.

Užbaigus Vakarinio miesto aplinkkelio III etapą ir pagrindinius įvadus į miesto magistralinių gatvių tinklą (Šiaurinę ir kitas), integruotu tarptautiniu transporto koridoriumi šiaurinėje miesto dalyje per parą nuolat važiuos apie 65 tūkst. žmonių: apie 45 tūkst. miestiečių ir apie 20 tūkst. tranzitu keliaujančių į užmiestį. Paros transporto srautas sieks iki 33 tūkst. automobilių (arba 2500 aut./h).

Šis aplinkkelio etapas itin svarbus daugumai gyvenančių Šiaurės vakariniuose rajonuose: Viršuliškėse, Justiniškėse, Pašilaičiuose, Fabijoniškėse, kurių čia įsikūrę apie 110 tūkst. Užbaigus trečiąjį Vakarinio aplinkkelio etapą, jame iki 50 proc. sumažės transporto srautai ir pagerės eismo saugumas Laisvės pr. Justiniškių ir Ukmergės gatvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.