Bankai „Litagra“ karvidėms statyti atseikėjo dar 8,5 mln. eurų

SEB bankas kartu su DNB banku didina finansavimo mastą žemės ūkio sektoriaus įmonių grupei „Litagra“. Bankai daugiau kaip dešimtadaliu, t. y. 5 mln. eurų, padidino kredito limitą – iki 41 mln. eurų. Šias lėšas įmonių grupė skirs apyvartinių lėšų fondui. Taip pat buvo sudaryta sutartis dėl ilgalaikio 3,5 mln. eurų kredito. Šis papildomas bankų finansavimas bus skirtas vienos didžiausių Lietuvoje karvių fermos statyboms.

Bendrovė „Litagra“ į fermų statybą investuos apie 5 mln. eurų.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Bendrovė „Litagra“ į fermų statybą investuos apie 5 mln. eurų.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2016, 10:12 AM, atnaujinta May 17, 2017, 3:39 AM

„Žemos pieno supirkimo kainos šios srities bendroves ir toliau skatina ieškoti sprendimų, tobulinančių veiklą, leidžiančių didinti prekybos mastą ir taip išlaikyti konkurencingumą rinkoje. Žemės ūkio sektorius yra perspektyvi sritis, svarbi visai Lietuvos ekonomikai. Todėl norime prisidėti įgyvendinant šio sektoriaus bendrovių investicinius planus, padėti joms augti ir didinti veiklos efektyvumą“, – sako Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

Grupė „Litagra“ artimiausiu metu pradės naujo ūkinio komplekso statybą. Numatoma projekto vertė – daugiau kaip 5 mln. eurų. Jis bus finansuojamas įmonės ir bankų lėšomis, nesinaudojant Europos Sąjungos parama. Planuojama, kad, baigus statybas, fermoje bus įdiegtos naujausios galvijų laikymo ir karvių melžimo technologijos. Tai padės jau pirmame etape iki 1 200 padidinti laikomų melžiamų karvių bandą. Ateityje planuojama karvių ūkį išplėsti iki 1 800 galvijų.

„Turime parengę ilgalaikę įmonių grupės strategiją, esame suplanavę veiksmus ir investicijas kiekvienai „Litagros“ įmonei. Svarbiausia, kad savo strategiją nuosekliai įgyvendiname, padedami savo ilgalaikių finansinių partnerių – SEB ir DNB bankų“, – sako Aidas Mackevičius, grupės „Litagra“ generalinis direktorius.

Pasak jo, investuojant į modernią pienininkystę, tikimasi sukurti efektyviausią pieno ūkį Lietuvoje. Papildomas apyvartinis kapitalas padės prekybinei veiklai toliau didinti ir žemės ūkio medžiagų pardavimo, ir grūdų prekybos mastą.

Įmonių grupė „Litagra“ verčiasi žemės ūkio augalų apsaugos priemonių platinimu, grūdų supirkimu, pirmine žemės ūkio produkcijos gamyba, auginimu ir perdirbimu. Grupės įmonės veikia vietos rinkoje (Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje), produkciją taip pat eksportuoja į kitas rinkas (Rusiją, Artimuosius Rytus, Vidurinę Aziją). Įmonių grupės metinė apyvarta siekia 155 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.