Prancūzijoje verslui gali kilti didesnė rizika nei Afganistane

Rizikos vertinimo bendrovės

Pastaruoju metu Prancūzijai tenka išgyventi daug ir įvairių neramumų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pastaruoju metu Prancūzijai tenka išgyventi daug ir įvairių neramumų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2016, 10:51 AM, atnaujinta May 17, 2017, 1:01 AM

Iš visų išsivysčiusių pasaulio valstybių tik Prancūzija buvo įvardyta kaip „aukštos rizikos“ verslui šalis. Šalis buvo įvertinta žemiau už tokias valstybes kaip Pietų Afrika, Argentina, Brazilija ir netgi Afganistanas.

Pernai Prancūzijoje bent kartą per savaitę vykdavo plataus masto protestai ir kitokie pilietiniai neramumai. Tai rodo, kad šalis nėra pajėgi užtikrinti tokių neramumų prevencijos. Pavyzdžiui, visai neseniai – šių metų birželį – Paryžiuje prieš naujas darbo kodekso pataisas protestuojančius asmenis teko vaikyti policijai. Šio susidūrimo metu neišvengta smurto.

„Dėl tokių neramumų ne tik sutrinka įmonių veikla, tačiau galimi ir fiziniai nuostoliai“, – rašoma tyrimo išvadose.

Šiuo metu Prancūzijoje tebestreikuoja oro linijų bendrovės „Air France“ įgula, o rugsėjį numatomi dar kelių susisiekimo įmonių darbuotojų streikai. Šalies ekonomika antrąjį šių metų ketvirtį patyrė stagnaciją, o pirmąjį ketvirtį augo 0,7 proc.

Be Prancūzijos, didelė pilietinių neramumų tikimybė įmanoma ir Graikijoje. Grėsmių verslui gali kilti ir Italijoje, tačiau rizika šioje šalyje vertinama vidutiniškai. Už Prancūziją geriau įvertinta netgi Didžioji Britanija, kurioje įsikūrusios įmonės dėl galimų neigiamų „Brexit“ padarinių jau žvalgosi, kur perkelti savo veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.