Britų ekonomistai šalies valdžiai siūlo dalinti pinigus žmonėms

Tiesioginės pinigų dalybos gyventojams – geresnė politika už Anglijos banko kurso mažinimą. Tokią nuomonę savo laiške „The Guardian“ išdėstė grupė iš 35 britų ekonomistų. Ekspertai taip pat siūlo atspausdinti pinigų infrastruktūros projektams ir mokesčių lengvatoms.

Tiesioginės pinigų dalybos gyventojams – geresnė politika už Anglijos banko kurso mažinimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tiesioginės pinigų dalybos gyventojams – geresnė politika už Anglijos banko kurso mažinimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 1:12 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:36 PM

Jie mano, kad atlikus bet kurį iš šių žingsnių situacija pagerės – arba dėl bendrovių pelno augimo, arba dėl didesnių gyventojų pajamų, kurias galima bus išleisti palaikant paklausos lygį.

Anglijos banko monetarinės politikos komitetas ketvirtadienį susirinks į posėdį, po kurio bus paviešintas artimiausios ateities veiksmų planas. Šiame plane turi būti ir priemonės prieš ekonominį šoką, sukeltą Didžiosios Britanijos sprendimo palikti Europos Sąjungą (ES).

Kaip variantai svarstomas refinansavimo normos sumažinimas nuo dabartinių 0,5 proc., taip pat valstybinių obligacijų finansinėse rinkose supirkimas. Neatmetamas ir variantas, kad valstybinės infrastruktūros investicijos bus finansuojamos šalies centrinio banko.

Savo laiške ekonomistai pabrėžia, kad „pigių pinigų“ politika laukto efekto taip ir nepasiekė, tad tolimesnis kurso mažinimas yra beprasmis.

Referendumas dėl išstojimo iš ES įvyko birželio 23 dieną. „Brexit“ šalininkai laimėjo surinkę 51,9 proc. balsų. Kai kurios ES narės Didžiajai Britanijai prognozavo augimo tempų sumažėjimą ir sunkią ekonominę situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.