„Judex“ skandalas praretino šaldytų produktų pirkėjų gretas

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) tiria ne tik šaldytą „Judex“ produkciją, bet ir kitas įmones, tiekiančias parduotuvėms šaldytus koldūnus, virtinius, blynelius. Inspektoriai neslepia, kad šiame sektoriuje justi nerimas.

Inspektoriai neslepia: šaldytų produktų sektoriuje – nerimas.<br>123rf nuotr.
Inspektoriai neslepia: šaldytų produktų sektoriuje – nerimas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Aug 10, 2016, 10:51 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:22 AM

Kaip sakė „Norfos“ atstovas Darius Ryliškis, šaldytos produkcijos pardavimai smuko apie 30 proc.

„Koldūnų skandalas paveikė šių produktų pirkėjus“, – neslėpė jis.

Tuo tarpu „Rimi“ tinklo atstovė Giedrė Bielskytė sakė, kad „Judex“ atvejis kol kas šaldytos produkcijos (koldūnų, virtinių, blynelių) pardavimų nepaveikė – jie tokie patys, kaip ir pernai.

Jai antrino ir „Iki“ tinklo atstovė Berta Čaikauskaitė: „Šaldytų produktų pardavimai mūsų prekybos tinkle išlieka stabilūs. Žinoma, šiltuoju metų laiku jie yra kiek žemesni nei šaltuoju periodu, tačiau pastebimų pardavimų pokyčių pastaruoju metu šioje produktų kategorijoje nematome“.

Ji pabrėžė, kad, neseniai kilus įtarimui dėl galimai nesaugių šaldytų „Judex“ produktų, tinklas nedelsdamas išėmė juos iš prekybos ir savo iniciatyva  išsiuntė produktų mėginius tyrimui į labaratoriją.

„Tikimės, kad tyrimų išvadas gausime artimiausiu metu“, – sakė B.Čaikauskaitė.

VMVT praėjusią savaitę paskelbė, kad ketvirtadienį paėmė laboratorinius mėginius įmonėje „Judex“, kurios produkcijoje aptikta pavojingų bakterijų.

Mėginius inspektoriai ėmė ir šią savaitę. Dabar laukiama pirmųjų tyrimų rezultatų.

Kiti šaldytos produkcijos gamintojai tikina, kad jų „Judex“ skandalas nepaveikė.

„Visur labai aiškiai įvardijama, kad problema susijusi tik su bendrove „Judex“ ir jos gaminiais, todėl vartotojams tikrai neturėtų kilti jokių neaiškumų dėl kitų gamintojų produkcijos“, – sakė „Vičiūnai Group“ atstovas Mindaugas Snicorius.

Pasak jo, šio skandalo metu visiškai nepakito šios įmonės gaminamų koldūnų pardavimai.

„Vičiūnų grupės“ fabrikuose naudojamos visiškai skirtingos inovatyvios technologijos, o mūsų produkcija atitinka aukščiausius maisto saugos ir kokybės reikalavimus. Tai patvirtina ir tarptautinių auditorių gamyklose nuolat vykdomų auditų išvados – šių patikrinimų metu taikomi itin griežti reikalavimai produkcijos kokybei bei saugumui“, – aiškino M.Snicorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.