Ruošiatės į Turkiją? Atnaujintos rekomendacijos dėl kelionių

Atsižvelgiant į padidėjusį teroro aktų pavojų, Lietuvos Respublikos piliečiai, viešintys ar gyvenantys didžiuosiuose Turkijos miestuose, raginami imtis ypatingų atsargumo priemonių, vengti masinio susibūrimo, protestų vietų, itin apdairiai elgtis didžiuosiuose miestuose: prekybos centruose, viešajame transporte.

Lietuvos piliečiams, planuojantiems kelionę į Stambulą arba Ankarą, rekomenduojame atidžiai stebėti saugumo situaciją vietoje, vengti viešų erdvių, ypač demonstracijų, ir išlikti budriems.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos piliečiams, planuojantiems kelionę į Stambulą arba Ankarą, rekomenduojame atidžiai stebėti saugumo situaciją vietoje, vengti viešų erdvių, ypač demonstracijų, ir išlikti budriems.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-17 16:25, atnaujinta 2017-05-15 15:33

Atsižvelgdama į saugumo situaciją Turkijoje, Užsienio reikalų ministerija atšaukė rekomendaciją Lietuvos Respublikos piliečiams susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Ankarą ir Stambulą. Kitos rekomendacijos dėl vykimo į šią šalį nekeičiamos.

Užsienio reikalų ministerija Lietuvos Respublikos piliečiams rekomenduoja nevykti į žemiau nurodytus regionus pietryčių Turkijoje.

„Informuojame, kad nuo liepos 21 d. ryto trijų mėnesių laikotarpiui Turkijoje yra įvesta nepaprastoji padėtis. Atkreipiame dėmesį, kad nepaprastosios padėties metu visi asmenys su savimi visuomet privalo turėti asmens dokumentus. Taip pat informuojame, kad šiuo laikotarpiu gali būti nustatyti papildomi apribojimai: keliuose gali būti įkurti laikini patikros postai, atskirose teritorijose gali būti įvedamos komendanto valandos, teisėsaugos institucijos gali imtis papildomų saugumo užtikrinimo priemonių.

Lietuvos piliečiams, planuojantiems kelionę į Stambulą arba Ankarą, rekomenduojame atidžiai stebėti saugumo situaciją vietoje, vengti viešų erdvių, ypač demonstracijų, ir išlikti budriems. Taip pat rekomenduojame atidžiai sekti vietos valdžios institucijų rekomendacijas ir nurodymus ir jais vadovautis. Ankaros ir Stambulo Atatiurko oro uostai veikia įprastu režimu, tačiau dėl ilgiau užtrunkančių patikrų rekomenduojama atvykti į oro uostus likus mažiausiai 3 valandoms iki numatytų tarptautinių skrydžių“, – skelbia URM.

Turkijoje esantys Lietuvos piliečiai pagalbos gali kreiptis į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją visą parą veikiančiais telefonais +370 5 236 2444, +370 699 83537.

Atsižvelgiant į padidėjusį teroro aktų pavojų, Lietuvos Respublikos piliečiai, viešintys ar gyvenantys didžiuosiuose Turkijos miestuose, raginami imtis ypatingų atsargumo priemonių, vengti masinio susibūrimo, protestų vietų, itin apdairiai elgtis didžiuosiuose miestuose: prekybos centruose, viešajame transporte. Nesant būtinybės taip pat patariama vengti turistinės traukos objektų, įvairių religijų maldos namų, gamtos ir istorijos paminklų lankymo. Turistinėse vietovėse patariama vadovautis viešbučio ar turizmo agentūros rekomendacijomis, laikytis vietinių saugumą užtikrinančių tarnybų nurodymų.

Lietuvos Respublikos piliečiams rekomenduojame nevykti, o esantiems – nedelsiant išvykti iš pietryčių Turkijos regionų, besiribojančių su Sirija ir Iraku.

Dėl sudėtingos situacijos pasienyje su Sirija ir Iraku Lietuvos Respublikos piliečiams rekomenduojama nevykti į Turkijos Respublikos Hatay, Kilis, Gaziantep, Šanliurfa (Urfa), Mardin ir Širnak provincijas. Šiose provincijose yra padidėjęs teroro aktų pavojus. Jei, nepaisant šios rekomendacijos, nutariate vykti į minėtas provincijas, įsitikinkite, ar turite galiojančius kelionės dokumentus. Taip pat patariame nesiartinti prie Turkijos ir Sirijos pasienio zonos arčiau kaip 10 kilometrų atstumu.

Rekomenduojame nevykti į Diyarbakir provinciją dėl joje besitęsiančių susirėmimų tarp Turkijos karinių pajėgų ir PKK teroristinės organizacijos grupuočių.

Rekomenduojama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Hakkari provinciją, besiribojančią su Iraku.

Turkija per savo teritoriją uždraudė naudotų transporto priemonių tranzitą į Siriją ir Iraką.

Visus minėtose Turkijos provincijose esančius Lietuvos Respublikos piliečius URM kviečia elgtis itin atsargiai ir dar neužsiregistravusius – skubiai užsiregistruoti Užsienio reikalų ministerijoje (el. paštas pilieciai@urm.lt, tel. +370 5 236 2444) arba Lietuvos Respublikos ambasadoje Turkijoje (tel. +903124470766; el. paštas amb.tr@mfa.lt).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.