Turtingi draugai prabangiomis dovanomis apipylė Vladimiro Putino moteris

Verslininkai Genadijus Timčenka ir Piotras Kolbinas pardavė tris butus Maskvos ir Sankt Peterburgo rajonuose, kuriuose gyvena rinktinė visuomenės dalis, žmogui, kurio vardas ir pavardė identiški uždarosios akcinės bendrovės „Nacionalnaja media gruppa“ (Nacionalinė žiniasklaidos grupė) direktorių tarybos pirmininkės, meninės gimnastikos olimpinės čempionės Alinos Kabajevos senelės vardui ir pavardei. Apie tai praneša televizijos kanalas „Doždj“, informaciją pagrįsdamas turimais dokumentais.

Gandai apie V.Putino ir A.Kabajevos santykius pasklido dar 2008 metais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gandai apie V.Putino ir A.Kabajevos santykius pasklido dar 2008 metais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gandai apie V.Putino ir A.Kabajevos santykius pasklido dar 2008 metais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gandai apie V.Putino ir A.Kabajevos santykius pasklido dar 2008 metais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 27, 2016, 7:41 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:02 PM

„Doždj“ remiasi išrašais iš bendro valstybinio teisių į nekilnojamąjį turtą registro, kurio duomenys rodo, kad 2015 metų gruodžio mėnesį asmenys, kurių vardai ir pavardės visiškai sutampa su verslininkų G.Timčenkos ir P.Kolbino vardais ir pavardėmis, perregistravo butus Annai Zacepilinai – būtent toks yra Alinos Kabajevos senelės vardas ir pavardė.

Du butai yra Maskvos Arbate (netoli Kremliaus esanti istorinė Maskvos gatvė. – Red.), dar vienas – name Sankt Peterburge, pro kurio langus atsiveria vaizdas į Petropavlovsko soborą. Dviejų Maskvos butų plotas – 601 kv. m, Peterburgo – 211 kv. metrų.

P.Kolbino butai buvo septynių aukštų 18 numeriu pažymėtame name Arbate. Butai su langais į Senojo Arbato pusę. Laikraščio „Novaja gazeta“ duomenimis, name yra tik dešimt butų. Trijų aukštų namas Peterburge pastatytas 1899 metais, jis turi dviaukštę mansardą ir yra adresu „Mytninskaja naberežnaja“, 3 – priešais Zuikių salą.

„Doždj“ duomenimis, Rusijos prezidento V.Putino ir verslininko P.Kolbino šeimų galvos artimai draugavo. 1954 metais jie susipažino Leningrado srities Imienicų kaime. Ten P.Kolbino tėvas buvo mokyklos direktorius, o Putinų šeima vasarą nuomodavosi vasarnamį. Vėliau V.Putinas ir P.Kolbinas susidraugavo, kartu eidavo į kaimo diskotekas ir mušdavosi su vietiniais chuliganais, teigia televizijos kanalas.

Kai 2000-aisiais V.Putinas tapo Rusijos prezidentu, jis asmeniškai parašė laišką P.Kolbino tėvui. Nuo tada P.Kolbinas pradėjo verslą ir per keletą metų sukaupė „nemažą turtą“, pažymi „Doždj“.

P.Kolbinas valdė 10 proc. nafta prekiaujančios bendrovės „Gunvor“ akcijų, jo turtas vertinamas 550 mln. dolerių. Jis taip pat valdė naftos prekybos kompaniją „Surguteks“, kuri pardavinėjo užsienio šalims kompanijos „Surgutnieftiegaz“ naftą ir naftos produktus bei kontroliavo kai kuriuos stambius koncerno „Gazprom“ tiekėjus.

2010 metais P.Kolbinas už 90 mln.dolerių pirko kompanijos „Jamal SPG“ akcijų, kurias po pusantrų metų pardavė už 526 mln. dolerių, palaiminus V.Putino vadovaujamai vyriausybinei komisijai, pažymi „Doždj“.

Kovo mėnesį agentūra „Reuters“ paskelbė tyrimo duomenis apie verslininko Arkadijaus Rotenbergo partnerį Grigorijų Bajevskį, kuris perleisdavo brangų nekilnojamąjį turtą moterims, susijusioms su V.Putinu. Buvo kalbama apie prezidento dukterį Kateriną Tichonovą, studentę Alisą Charčevą, pozavusią V.Putino gimtadienio proga išleistam kalendoriui, o taip pat A.Kabajevos giminaites – jos seserį Leisan Kabajevą ir senelę Anną Zacepiliną.   Gandai apie V.Putino ir A.Kabajevos santykius pasklido dar 2008 metais. Neoficialia pirmąja šalies dama kartais rusų vadinama buvusi gimnastė A.Kabajeva ir vėl pateko į žiniasklaidos akiratį, kai „Daily Mail“ duomenimis ji galimai pagimdė 31 metais vyresnio prezidento dukterį.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.