Nesižvalgykit toli – 6 žaviausi Baltijos šalių miestai

Kartais norint praleisti savaitgalį gražiame mieste visai nereikia pirkti lėktuvo bilietų – užtenka pasižvalgyti po kaimynines šalis ar tiesiog kitomis akimis pažiūrėti į savo miestą. „Thebesttravelplaces“ išrinko 5 žaviausius Baltijos šalių miestus.

Kuresarė, Estija<br>V.Balkūno nuotr.
Kuresarė, Estija<br>V.Balkūno nuotr.
Nida, Lietuva<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nida, Lietuva<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Cėsys, Latvija<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Cėsys, Latvija<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Trakai, Lietuva<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trakai, Lietuva<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sigulda, Latvija
Sigulda, Latvija
Parnu, Estija
Parnu, Estija
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 4:51 PM, atnaujinta May 10, 2017, 11:09 PM

„Lietuva, Latvija ir Estija yra mažos ir dažnai nepastebimos šalys. Jei kažkas čia keliauja, dažniausiai į sostines. Vilnius, Ryga ir Talinas yra nuostabūs miestai, bet šios šalys turi kur kas daugiau ką pasiūlyti. Čia pilna medinių namelių, Viduramžius menančių pilių, nuostabių paplūdimių, ežerų ir parkų“, – rašoma straipsnyje.

Štai 6 žaviausi Baltijos šalių miestai, kuriuos siūlo aplankyti kelionių žurnalas:

1. Kuresarė, Estija

Šis miestas didžiausioje Estijos Saremo saloje yra žavesnis, nei galime pagalvoti. Miesto centre stovinti pilis ir aplink ją išsibarstę nedideli namukai primena vaizdelį iš pasakos.

Daugelis šį miestą vertina dėl jame tvyrančios ramybės. Miestas saloje, taigi jo gyventojams nereikia niekur skubėti – jie visuomet taikūs ir atsipalaidavę. Jūros pakrantė ir vaikščiojimai po paplūdimį veikia geriau nei raminamieji.

Kuresarė yra spa miestas, taigi čia kiekvienas ras vietų apsistoti – nuo senovinių senatorijų iki prabangių viešbučių. Šarmo miestui prideda ir graži architektūra, unikali Saremo salos kultūra ir jaukios kavinukės.

2. Nida, Lietuva

Nida priklauso Neringos nacionaliniam parkui, taigi nesunku atspėti, koks kraštovaizdis čia pasitinka. Pusvalandis pėstute nuo miesto centro ir jūs jau kopose. Kiek toliau didžiosios kopos – Parnidžio, Vacekrugo ir Negyvosios kopos.

Nida anksčiau buvo žvejybinis miestas ir šiandien tai galima pajusti – apie tai primena spalvingas uostas pilnas nedidelių namelių.

Nida ypač mėgiama vokiečių turistų, nes Vokietijos rašytojas Thomas Mannas turėjo čia vasarnamį. Nepaisant to, kad Nida nedidelis miestas, čia netrūksta renginių – kasmet vyksta muzikos, meno festivaliai.

3. Cėsys, Latvija

Cėsys turi net ne vieną, o dvi pilis. Taip pat daugybę žavių parkų, puikų senamiestį, didelę viduramžių bažnyčią ir painias gatveles, kuriose visai smagu pasiklysti – daug pramogų tokiam mažam miestui.

Cėsys išskirtinis tuo, kad jis gražus visais metų laikais. Mieste daug žalumos, kuri traukia akį vasarą ir pavasarį, bet rudenį viskas nusidažo auksinėmis spalvomis, o žiemą Cėsys atrodo tarsi sniego stebuklų šalis.

4. Trakai, Lietuva

Trakų miestas, apsuptas peizažų lyg iš atviručių, yra nuostabus miestas. Trakai įsiterpę tarp dviejų ežerų, taigi kad ir kur žiūrėtum – kažkur netoliese teliūškuos vanduo.

Jei to dar neužtenka, Trakai turi dvi pilis, nuostabią gotikinio stiliaus bažnyčią. Geriausias laikas aplankyti Trakus – liepa, kai čia vyksta Viduramžių šventė. Jokiu kitu laiku miestas taip neprisipildo senovinės atmosferos.

5. Sigulda, Latvija

Sigulda dažnai vadinama „Latvijos Šveicarija“. Ir nors statūs šlaitai bei uolos tikrai primena Šveicariją, panašumų daug nėra. Kraštovaizdis čia negali lygiuotis į Alpes, bet miestas gražus kitaip – jis naujoviškesnis ir kerintis savo tyla.

Miestas gali pasiūlyti daugybę gražių vaizdų bei pramogų – įdomių pilių bei uolų, kurios visos tokios senos ir paslaptingos, kad nejučia imi tikėti legendomis.

Siguldoje taip pat rekomenduojama aplankyti čia įsikūrusius pramogų parkus bei daugybę vaizdingų maršrutų.

6. Parnu, Estija

Nors Parnu yra vadinamas Estijos vasaros sostine, tai vis tiek mažas ir išlaikytas miestas. Vos prasidėjus sezonui, turistai iš Suomijos, Vokietijos bei visos Estijos užplūsta Parnu paplūdimius.

Vakarėlių liūtams siūloma lankytis klubuose, o ramumos mėgėjai vakarus gali leisti ramiose baruose bei terasose.

Mieste galima rasti visko – ir Viduramžius menančių pastatų, ir modernių vilų, paplūdimių, daugybę spa centrų bei festivalių, kurie čia vyksta kiekvieną vasarą.

Parengė Gintarė Valentinaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.