Paaiškėjo, kokį pelną uždirbo „Orlen Lietuva“

Trečią šių metų ketvirtį „ORLEN

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-20 11:40, atnaujinta 2017-05-10 13:26

Bendrovė sėkmingai susidorojo su rinkos iššūkiais didindama didmeninę prekybą vietos rinkose. Dėl padidėjusių pardavimų, „ORLEN Lietuva“ fiksavo ir padidėjusias pajamas, lyginant su antruoju 2016 metų ketvirčiu (949 mln. JAV dolerių). Tačiau dėl naftos kainos ir naftos produktų indeksų, pajamos buvo mažesnės, lyginant su praėjusiais metais.

Dėl praėjusiais metais tuo pačiu ketvirčiu vykdytų naftos produktų perdirbimo gamyklos remonto darbų ir dėl padidėjusių didmeninių pardavimų, šį ketvirtį bendrovė fiksavo 10 procentinių punktų padidėjusią gamyklos apkrovą.

„Tai dar vienas pozityvus finansinis ketvirtis „ORLEN Lietuva“ bendrovėje. Mes sugebėjome ženkliai padidinti didmeninę prekybą ir gamyklos apkrovą. Tai įrodo, jog mūsų komanda išlieka susitelkusi gerinti bendrovės rezultatus šioje dinamiškoje rinkoje“, – sako „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Ireniušas Fanfara (Ireneusz Fąfara).

Grynasis pelnas trečią šių metų ketvirtį buvo mažesnis nei antrąjį taip pat ir dėl vienkartinio naftos atsargų finansinio pervertinimo, kuris atspindi šių atsargų rinkos vertę.

Trečią ketvirtį „ORLEN Lietuva“ didmeninė prekyba augo 22 procentiniais punktais ir 11 procentinių punktų lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Ženklus padidėjimas buvo fiksuojamas namų rinkoje Lietuvoje, taip pat Latvijoje ir Estijoje.

„ORLEN Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius. Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.