Kariuomenė prašo „Nota Bene“ atlyginti žalą

Lietuvos kariuomenė teikia

„Nota Bene“ vadovas Andrius Jazevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
„Nota Bene“ vadovas Andrius Jazevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-06 13:54, atnaujinta 2017-04-18 17:09

Kariuomenė pirmadienį kreipėsi į Generalinės prokuratūros prokurorą Gintarą Jasaitį, prašydama pripažinti ją civiliniu ieškovu ir pareikšdama civilinį ieškinį baudžiamojoje byloje. Žalos atlyginimo kariuomenė sieks, nes jai kyla abejonių dėl kai kurių pristatytų prekių kilmės. Ji taip pat tikina patyrusi ir neturtinę žalą. 

„Lietuvos kariuomenė yra įsitikinusi, kad UAB „Nota bene“, teikdama kariuomenei pasiūlymą parduoti lauko virtuvių įrangą ir atsargines dalis, o vėliau ir vykdydama (...) sutartį, padarė ne tik turtinę, tačiau ir didelę neturtinę žalą“, – rašoma Krašto apsaugos ministerijos išplatintame pranešime. 

Kariuomenė žalos atlyginimo reikalaus po to, kai „ Nota Bene“ nesutiko grąžinti 174 tūkst. eurų už 2014 metais nusipirktus įrankius, o neteisminiu keliu sutiko priimti tik vadinamuosius auksinius šaukštus – jų vertė sutartyje siekė apie 4 tūkst. eurų. 

Teisėsauga šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą įtariant, kad „ Nota Bene“ atstovai galėjo patys klijuoti vokiečių bendrovės „Karcher-Futuretech“ lipdukus ant produkcijos ir siekė tai nuslėpti nuo Lietuvos kariuomenės. Taip pat vykdomas tyrimas dėl piktnaudžiavimo, kuriuo siekiama išaiškinti asmenis, atsakingus už abejonių sukėlusį įsigijimą krašto apsaugos sistemoje. 

Ažiotažas dėl brangių virtuvės įrankių įsigijimo kilo rugpjūčio pabaigoje Viešųjų pirkimų tarnybai paskelbus, kad kai kuriuos įrankius iš „ Nota Bene“ kariuomenė įsigijo aštuonis kartus didesne nei rinkos kaina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.