Volstrito apmaudą keičia pragmatizmas

Galbūt Volstrito brokeriai

Galbūt Volstrito brokeriai ir susierzino, kai buvęs „Goldman Sachs“ grupės bankininkas Steve Mnuchinas sutiko tapti Donaldo Trumpo valstybės finansų patarėju, tačiau dabar rikiuojasi į eilę su juo susitikti.<br>123rf nuotr.
Galbūt Volstrito brokeriai ir susierzino, kai buvęs „Goldman Sachs“ grupės bankininkas Steve Mnuchinas sutiko tapti Donaldo Trumpo valstybės finansų patarėju, tačiau dabar rikiuojasi į eilę su juo susitikti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2016, 10:30 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 7:57 AM

Lobistai ir jų viršininkai tikisi, kad S. Mnuchinas ir kiti D. Trumpo pasirinkti patarėjai aiškiai pateiks savo nuomonę ir veiks tarsi vertėjai, padedantys suprasti kartais labai painius D. Trumpo pasisakymus.

„Šie rinkimai smarkiai skiriasi nuo ankstesnių tuo, kad seniau galėdavome pasakyti, „jeigu išrinks tą ar aną, tai bus gerai tai ar kitai pramonės šakai, – sakė Scottas Bokas, investicinio banko „Greenhill & Co.“ vadovas. – Juk Trampas neišdėstė aiškios politikos, apie kurią galima sakyti, kad ji palanki šioms įmonėms, bet nepalanki toms“.

Bankininkai ir lobistai tikisi, kad daug kas paaiškės, kai ateinančiomis savaitėmis rinkimų nugalėtojas paskirs kitus kabineto narius.

„Dabar svarbiausia – turėti ryšį su žmonėmis, kurie pateks į kabinetą, ir įtikinti juos nuosaikaus reguliavimo mažinimo privalumais, skatinančiais ekonomikos augimą“, – sakė vienas verslininkų, atsisakiusių apie D. Trumpą kalbėti viešai.

Artėjant prezidento rinkimams, daugelis Volstrito prekybininkų rėmė jo konkurentę demokratę Hillary Clinton, laikydami ją pragmatiška ir galinčia įnešti stabilumo.

Nors griežtai kritikavo bankininkus bei rizikos fondų valdytojus ir svaidėsi miglotais pažadais apriboti jų veiklą, D. Trumpas apsupo save finansininkais, kaip S. Munchinas, ir rizikos fondų vadovais, kaip Johnas Pauslonas ir Anthony Scaramucci.

Tuo metu jų kolegos vertino šį žingsnį kaip visiškai oportunistinį, nes D. Trumpas jiems tebuvo neprognozuojamas populistas, užsipuolantis finansų pramonę.

Praėjus šešiems mėnesiams, didžiųjų bankų valdytojai skuba tartis dėl susitikimų su naujojo prezidento patarėjais ant Kapitolijaus kalvos, tikėdamiesi, kad pastarieji maloningai išklausys finansų rinkos balsą.

D. Trumpo politinės patirties trūkumas ir atsitiktiniai pasisakymai daro jį pavojingą didiesiems verslams, todėl asmeniniai ryšiai su jo vidiniu ratu įgauna didžiulės svarbos.

Kalbėdamas apie bankų reguliavimą, D. Trumpas žadėjo panaikinti Dodd-Franko finansų reformos įstatymą ir priimti naują, kuris, tikėtina, būtų griežtesnis, tačiau konkrečių detalių pašykštėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.