Gruzijos Batumyje iškils „Trump Tower“ dangoraižis

Gruzijos Batumio mieste iškils JAV prezidento rinkimus laimėjusio Donaldo Trumpo verslo imperijos simbolis – dangoraižis „Trump Tower“.

2011-ųjų pavasarį buvo pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas dėl 250 mln. JAV dolerių tuomet įvertinto projekto įgyvendinimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
2011-ųjų pavasarį buvo pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas dėl 250 mln. JAV dolerių tuomet įvertinto projekto įgyvendinimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2016, 10:52 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 1:36 PM

„Dangoraižio „Trump Tower“ statyba bus atnaujinta. Atsigaunant Gruzijos nekilnojamojo turto rinkai, pagerėjus šalies investiciniam patrauklumui, esame nusiteikę optimistiškai ir tikimės netrukus atnaujinti šio ambicingo projekto įgyvendinimą“, – pareiškė projekto iniciatorės – Gruzijos investicijų bendrovės „Silk Road Group“ – atstovas Georgijus Marras.

Pasak jo, projektas 2012-aisiais buvo įšaldytas visų pirma dėl nekilnojamojo turto kainų Gruzijoje kritimo, taip pat dėl „netikėto ir nesuprantamo vietos valdžios priešinimosi“.

Idėja Gruzijoje statyti „Trump Tower“ kilo 2010-aisiais Niujorke susitikus „Silk Road Group“ ir „The Trump Organization“ atstovams, o jau 2011-ųjų pavasarį buvo pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas dėl 250 mln. JAV dolerių tuomet įvertinto projekto įgyvendinimo.

47-ių aukštų dangoraižį pagal Niujorko architektų biuro „John Fotiadis Architects“ projektą planuota pradėti statyti 2013 metų pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.