Paskelbti DNB ir „Nordea“ jungtinio banko vadovai

DNB ir „Nordea“ planuojamo jungtinio banko Baltijos šalyse vadovu paskirtas Erkki Raasuke, į tarybos pirmininkus siūlomas Nils Melngailis. Tai dar vienas svarbus etapas jungtinio banko kūrimo procese, kurį planuojama užbaigti 2017 metų antrąjį ketvirtį. Iki tol bus įgyvendinti ir kiti svarbūs etapai, nuo naujos vadovybės pristatymo iki naujo prekės ženklo sukūrimo. Pagrindinis siekis yra sukurti pirmaujantį, į klientus orientuotą Baltijos šalių banką, siūlantį išskirtinės kokybės paslaugas.

Apie bankų jungimąsi pranešta rugpjūčio mėnesį.
Apie bankų jungimąsi pranešta rugpjūčio mėnesį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2016, 9:10 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:10 AM

„Labai džiaugiuosi, tapdamas būsimojo jungtinio banko vadovu. Mano įsitikinimu, tai ne tik susijungimas, tai labiau susitelkusio, greitesnio banko pradžia. Nekantrauju susitikti su visais darbuotojais ir pradėti darbus, kuriant jungtinį banką, kurio ypatingas dėmesys vietinei rinkai padės mūsų verslui būti arčiau klientų“, – sako E. Raasuke, planuojamo jungtinio banko vadovas. „Man garbė būti atrinktu į tarybos pirmininko poziciją. Nekantrauju pradėti dirbti kartu su Erkki Raasuke ir DNB bei „Nordea“ komandomis, siekiant sukurti naują organizaciją ir išvystyti bei sustiprinti banko paslaugas Baltijos šalių klientams. Erkki Raasuke yra patyręs vadovas, turintis daugiau nei 20 metų tarptautinės bankininkystės Baltijos šalyse patirties, todėl jis bus puikus jungtinio banko vadovas“, – sako N. Melngailis, planuojamo jungtinio banko tarybos pirmininkas.

Šiuo metu N. Melngailis yra Londone veikiančių „Centerbridge Partners“ vykdomasis direktorius. Prieš tai N. Melngailis ketverius metus dirbo „Alvarez & Marsal“ finansinių paslaugų padalinio vadovu. Prieš persikeliant į Londoną, N. Melngailis dvejus metus buvo prezidentas ir valdybos pirmininkas, transformuojant „Parex“ banką į „Citadele“ banką ir „Reverta“, ketverius metus dirbo telekomunikacijų bendrovės „Lattelecom“ vadovu ir valdybos pirmininku. Taip pat jis ėjo įvairias pareigas kompanijose IBM ir „PriceWaterhouseCoopers“. N. Melngailis yra paskirtas kaip nepriklausomas tarybos pirmininkas, bendru DNB ir „Nordea“ sutarimu.

E. Raasuke šiuo metu yra „LHV Group“ vykdomasis direktorius Estijoje. Prieš prisijungiant prie „LHV Group“, E. Raasuke dirbo Estijos Ekonomikos reikalų ir susisiekimo ministro patarėju. E. Raasuke turi ypač didelę bankininkystės patirtį, sukauptą per 18 metų užimant įvairias vadovaujančias pozicijas „Swedbank“ ir „Hansabank“, kur paskutiniu metu jis buvo finansų direktoriumi ir Grupės vykdomojo komiteto nariu. E. Raasuke buvo paskirtas kaip nepriklausomas jungtinio banko vadovas bendru DNB ir „Nordea“ sutarimu.

E. Raasuke vadovo pareigas jungtinio banko kontroliuojančioje įmonėje užims vėliausiai 2017 metų sausį. N. Melngailis yra pasiūlytas į šios įmonės tarybos pirmininko poziciją. Iki sandorio užbaigimo, E. Raasuke ir N. Melngailis eis šias pareigas ir vadovaus planuojamam transformacijos procesui, kuriant būsimą jungtinį banką. Užbaigus sandorį, E. Raasuke ir N. Melngailis užims vadovo ir tarybos pirmininko pozicijas naujame jungtiniame banke.

Susijungimą dar turi patvirtinti atsakingos bankų veiklą ir konkurenciją prižiūrinčios institucijos, tikimasi jog procesas bus baigtas 2017 m. antrą ketvirtį. Kol nebus gauti visi reikalingi patvirtinimai, abu bankai veiks nepriklausomai ir tęs įprastinę veiklą su dabartine vadovybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.