Tepkite slides: Liepkalnis atidaro slidinėjimo sezoną

Spaudžiantis šaltukas, didelės pusnys sniego ir jau veikiantys slidinėjimo keltuvai gali reikšti tik vieną – ketvirtadienį sezoną pradeda vienas populiariausių slidinėjimo kompleksų Lietuvoje.

Spaudžiantis šaltukas, didelės pusnys sniego ir jau veikiantys slidinėjimo keltuvai gali reikšti tik vieną – ketvirtadienį sezoną pradeda vienas populiariausių slidinėjimo kompleksų Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Spaudžiantis šaltukas, didelės pusnys sniego ir jau veikiantys slidinėjimo keltuvai gali reikšti tik vieną – ketvirtadienį sezoną pradeda vienas populiariausių slidinėjimo kompleksų Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 11:50 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:26 AM

Liepkalnio vadovas Artūras Bielskus patvirtino, kad šiuo metu intensyviai ruošiamasi slidinėjimo sezono atidarymui, nes sniego, kuris buvo prisnigęs per pastarąsias dienas, atidaryti slidinėjimo trasoms nebūtų pakakę.

„Išties, šiandien atsidarome. Įdomu tai, kad sniegas, kuris buvo prisnigęs, labiau priminė optinę apgaulę, tad mes jį vis dar gaminame, pučiame, nes esamo nepakanka, nors jo jau turime gana nemažai. O šiaip, atmosfera dabar jau daug žiemiškesnė“, – apie Liepkalnio atidarymą sakė jo vadovas.

A.Bielskus teigė, kad kol kas komplekse veiks dvi trasos ir trys keltuvai, tačiau ateityje planuojama atidaryti ir likusias slidinėjimo trasas.

„Šiąnakt, tik pasirodžius pirmam šaltukui, pūsime ir gaminsime sniegą toliau, ir stengsimės kaip įmanomą greičiau atidaryti daugiau trasų bei keltuvų“, – tikino vadovas.

A.Bielskus pabrėžė, kad galimas oro temperatūros atšilimas jo visai negąsdina.

„Esame ramūs, nes pas mus sniegas netirpsta. Kadangi esame šiek tiek aukščiau, pas mus visada pora laipsnių šalčiau. Paprastai, jei mieste lyja, tai pas mus sninga, o šiaip, šiuo metu turime minusinę temperatūrą ir niekas netirpsta. Teko domėtis, kad šiandien vakare pranašauja šaltuką, kuris galimai laikysis visą savaitgalį“, – apie oro temperatūros svyravimus kalbėjo vadovas.

Anot A.Bielsko, slidinėjimo entuziastų nekantraujančių pradėti sezoną tikrai neturėtų trūkti, tačiau didelio anšlago visgi nesitikima.

„Manau, kad žmonės yra išsiilgę žiemos, tad žmonių tikrai turėtų būti, tačiau kažkokio didelio antplūdžio nesitikime. Jokio renginio ar atidarymo taip pat nebus, nes žmonėms tiesiog to nereikia. Jie džiaugiasi, kad pagaliau yra daug sniego ir veikia keltuvai“, – sakė vadovas.

Pasak A.Bielsko, slidinėjimo komplekse kainos nesikeitė ir išliko tokios pačios, kaip ir pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.