Pasiūlė naują paslaugą kalėdinių eglių pirkėjams: kaina – nemenka

Artėjant šventiniam laikotarpiui eglutės pirkimas dažnam sukelia geras emocijas. Tačiau dažnai didelis džiaugsmas baigiasi tada, kai nusipirkus eglutę reikia ją parsivežti namo, o automobilis netikėtai tampa per mažas dideliam pirkiniui.

Pastaruoju metu žmonės vis labiau domisi eglučių pristatymo į namus galimybe, o pasitaiko ir tokių, kurie šventėms pasibaigus užsisako ir eglutės išvežimą.<br>D.Umbraso nuotr.
Pastaruoju metu žmonės vis labiau domisi eglučių pristatymo į namus galimybe, o pasitaiko ir tokių, kurie šventėms pasibaigus užsisako ir eglutės išvežimą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-12 15:57, atnaujinta 2018-02-09 23:05

Pastaruoju metu žmonės vis labiau domisi eglučių pristatymo į namus galimybe, o pasitaiko ir tokių, kurie šventėms pasibaigus užsisako ir eglutės išvežimą.

Kainos nemažos?

Tokias paslaugas teikiančios įmonės eglutes.lt projektų vadovė Aistė Jonauskienė sakė, kad eglučių atvežimas į kliento namus Lietuvoje jau nebėra naujovė, tačiau ši paslauga kasmet vis labiau populiarėja.

„Mes esame bene pirmieji, pradėję eglučių pristatymą į namus. Mūsų internetinėje parduotuvėje tokia paslauga siūloma jau penkerius metus. Taip pat po švenčių eglutę galime ir išsivežti“, – apie eglučių pardavimo verslą pasakojo A.Jonauskienė.

Pasak jos, kalėdinių eglių išvežimas ypač populiari paslauga, nes taip galima sutaupyti nemažai savo laiko.

„Eglučių išmesti bet kur negalime, jas reikia palikti tik specialiuose konteineriuose, o tai ne visiems būna patogu. Dažniausiai išvežimą užsisako įmonės, tačiau pasitaiko ir privačių asmenų prašymų“, – sakė A.Jonauskienė.

Eglutės atvežimas į namus ar biurą kainuoja apie 7 eurus, o išvežimas gali kaip reikiant patuštinti piniginę ir atsieiti apie 15 eurų.

„Išvežimo kaina yra didesnė, nes eglutės paėmimas užima nemažai laiko. Žmogus užtrunka apie valandą, nes jis ją susmulkina, supakuoja, o po to turi viską sušluoti, susiurbti, kad paliktų tvarkingą vietą, nes būtent dėl to dažniausiai išvežimas ir užsakomas.

Nešant eglutę dažnai visur pribyra spyglių, o mūsų žmonės atvyksta pasiruošę ir paskui viską sutvarko. Todėl ši paslauga ir yra brangesnė, nes fiziškai žmogui reikia ilgiau užtrukti, negu tik eglutę pristatant į namus“, – apie nemažą eglės išvežimo kainą kalbėjo A.Jonauskienė.

Taupo automobilius

Štai kalėdinių eglučių ūkį „Kalėdinė plantacija“ turinti Daiva Eidikienė teigė, kad žmonės noriai naudojasi teikiamomis eglės atvežimo paslaugomis, nes yra linkę saugoti savo automobilius.

„Eglučių pristatymas yra klientų automobilio taupymas. Eglutės išsirinkti žmonės atvyksta į vietą, tačiau patys jos nepasiima, nes žino, kad ji bus atvežta nemokamai. Sakyčiau, čia toks gana lietuviškas bruožas.

Nors ir visai mažą eglutę išsirinktų – žmogus nesivargina jos kišti į automobilį, paskui rinkti spyglius, tad prašo atvežti“, – pagrindinę eglių į namus gabenimo priežastį įvardijo D.Eidikienė, kuri tokią paslaugą klientams siūlo jau apie 20 metų.

Panašios nuomonės, kad klientai linkę pasaugoti savo automobilius, buvo ir A.Jonauskienė.

„Žmonės savo namuose dažnai nori statyti dideles eglutes, tačiau ne į kiekvieną automobilį ji telpa. Juk dažnai pribyra spyglių, o dar ją reikia sutalpinti į automobilį.

Antrasis dalykas, tai kurdami įmonę norėjome savo klientams pasiūlyti naują paslaugą, kažkuo išsiskirti, todėl mes ir sugalvojome tokią idėją. Tada dar eglučių Lietuvoje niekas nepristatinėjo“, – pasakojo A.Jonauskienė.

Eglutes renkasi internetu

Tikriausiai kiek neįprasta, tačiau dabar eglutę nusipirkti galima ir internetu, realiai jos nemačius, o jei pristatyta į namus nepatiks, visada galima pasikeisti arba tiesiog susigrąžinti pinigus.

„Žmonės eglutes renkasi internetu, iš nuotraukų. Ten yra nufotografuotos įvairių rūšių eglutės ir žmonės pasirenka tam tikros rūšies medelį, tačiau pamatyti konkrečią eglutę galimybės nėra.

Mūsų siūlomoms eglutėms yra suteikiama 100 proc. pakeitimo arba pinigų grąžinimo garantija. Prekybai parenkame tik proporcingas ir taisyklingas eglutes, tokias, kokios jos ir turi būti, bet dėl skonio nesiginčijama ir jeigu kažkam nepatinka, visada galima susigrąžinti pinigus“, – apie prekybą internetu pasakojo A.Jonauskienė.

Anot jos, kartais būna ir tokių atvejų, kai atvežta eglutė pasirodo nebetelpanti į kambarį.

„Būna, kad išsirenka, tačiau kai atvežam pamato, kad netelpa į kambarį, tai pakeičiame ir dydį. Tokių prašymų pasitaiko nedažnai, tačiau vienas kitas tikrai būna“, – sakė A.Jonauskienė.

Užsisako iškart po Vėlinių

Moteris patikino, kad šiemet eglučių pardavimai kiek didesni nei pernai, o klientai Kalėdoms suskubo ruoštis dar lapkričio pradžioje.

„Šiemet eglutes internetu perka kur kas geriau nei pernai ir galima sakyti, kad mums eglučių pardavimo sezonas jau baigėsi ar bent jau eina į pabaigą. Dabar parduodame paskutines“, – apie sezono pabaigą sakė A.Jonauskienė.

Pasak moters, pati pirmoji eglutė pas klientus buvo išvežta dar lapkričio 26 dieną, o užsakymai prasidėjo jau nuo lapkričio pradžios.

„Klientai eglutes renkasi labai anksti, nes jie nori būti ramūs, kad tikrai jas gaus. Kai ateina šventės, jiems eglute rūpintis jau tikrai nebereikia. Pasirenkama eglutės atvežimo data, galima įsigyti dekoracijų ir sau ramiai laukti ir rinkti dovanas“, – apie ankstyvus eglučių užsakymus sakė A.Jonauskienė.

Šiemet populiariausios ir dažniausiai perkamos dvi eglučių kategorijos: tai – metro aukščio eglutės vazone arba 1,8 – 2 metrų kirstos eglutės.

„Viskas priklauso nuo namų dydžio, svetainės. Jei žmonės turi vietos – jie visada renkasi didesnes eglutes“, – teigė šiemet apie 2 tūkst. eglučių pardavusios įmonės atstovė A.Jonauskienė.

Štai D.Eidikienė išskirti populiariausių eglių negalėjo.

„Eglutes perka ir studentas, ir prezidentas. Perka į bendrabutį, statosi prie kompiuterių visai mažas, perka dideles – gimnazijoms, mokykloms, universitetams, įmonėms. Tačiau net jei perka labai mažytę eglutę, mes ją vis tiek atvežame“, – sakė D.Eidikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.