Ateitis – be cigarečių

Viena didžiausių pasaulyje tabako pramonės kompanijų „Philip Morris“ oficialiai paskelbė naują savo veiklos strategiją, kurioje pranešama apie tabako pramonės ateitį be dūmų ir ugnies. Bendrovės įsitikinimu, įprastas cigaretes pamažu pakeis naujos kartos potencialiai mažiau kenksmingi tabako gaminiai „iQOS“.

„iQOS“ kūrimui ir tyrimams „Philip Morris“ išleido 3 mlrd. JAV dolerių.<br>„Philip Morris“ nuotr.
„iQOS“ kūrimui ir tyrimams „Philip Morris“ išleido 3 mlrd. JAV dolerių.<br>„Philip Morris“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, lrytas.lt inf.

Jan 27, 2017, 2:46 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:19 AM

Kaip teigiama „Philip Morris“ pranešime, įprastas cigaretes į „iQOS“ jau iškeitė daugiau kaip milijonas rūkančiųjų visame pasaulyje.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, pasaulyje rūko 1,1 mlrd. žmonių – daugiau kaip 20 proc. vyresnių nei 15 metų amžiaus gyventojų. Lietuvoje rūko kas ketvirtas gyventojas.

Nuo rūkymo ir jo sukeltų ligų pasaulyje per metus miršta apie 6 mln., Lietuvoje – apie 7 tūkst. žmonių.

Nepaisant vis griežtėjančių priemonių prieš rūkymą ir rūkančių žmonių procento mažėjimo pastaraisiais dešimtmečiais, bendras rūkalių skaičius didėja. Ekspertų teigimu, tai iš dalies lemia didėjantis gyventojų skaičius ir cigarečių populiarėjimas besivystančiose šalyse.

Pasak „Philip Morris Baltic“ korporacijos reikalų direktoriaus Gintauto Dirgėlos, siekiant mažinti rūkymo žalą, kompanija skelbia naują strategiją – siekį kurti bedūmę ateitį.

„Sumažintos rizikos tabako produktai pakeis ne tik rūkančiųjų gyvenimus – tai yra revoliucinis pokytis visai tabako pramonei. Tikime, kad ši inovacija pamažu pakeis įprastas cigaretes“, – sako G.Dirgėla.

Jo teigimu, „Philip Morris“ tikslas – visiškas perėjimas prie potencialiai mažiau kenksmingų tabako gaminių.

Sumažintos rizikos tabako produktų „iQOS“ gamyboje naudojamas įprastas tabakas, kuris rūkymo metu yra ne deginamas, o kaitinamas. Dėl to į organizmą nepatenka įprastų cigarečių degimo metu atsirandančios kenksmingos medžiagos. „iQOS“ gaminys neišskiria dūmų, neturi cigaretėms įprasto kvapo.

„iQOS“ kūrimui, tyrimams bei moksliniam pagrindimui „Philip Morris“ išleido 3 mlrd. JAV dolerių, darbams buvo pasitelkta daugiau kaip 400 mokslininkų bei ekspertų.

„Turime galimybę sustabdyti vartotojus nuo įprastų cigarečių rūkymo ir taip prisidėti prie piliečių sveikatos išsaugojimo. Tačiau tam reikia visapusiškos pagalbos iš sveikatos ekspertų, mokslininkų ir valdžios atstovų“, – sako „Philip Morris International“ komunikacijos viceprezidento Tony Snyder.

„iQOS“ jau pardavinėjami Japonijoje, Portugalijoje, Vokietijoje, Danijoje, Italijoje, Graikijoje, Šveicarijoje, Rumunijoje, Rusijoje, Ukrainoje.

Planuojama, kad šiais metais šių produktų bus galima įsigyti daugiau kaip 30 pasaulio šalių, tarp jų – ir Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.