Vėluojantis greitasis traukinys iš Vilniaus į Klaipėdą įsiutino keleivį

„Lietuvos geležinkeliai“ bando keleivių kantrybę. Pastaruoju metu vėluoja maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda–Vilnius kursuojantys traukiniai.

Maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda–Vilnius vykstantiems žmonėms kelionė pailgėjo, nes vykdomi šio ruožo remonto darbai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda–Vilnius vykstantiems žmonėms kelionė pailgėjo, nes vykdomi šio ruožo remonto darbai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl Vilnius–Klaipėda geležinkelio ruožo remonto sutriko traukinių grafikas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Dėl Vilnius–Klaipėda geležinkelio ruožo remonto sutriko traukinių grafikas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 15, 2017, 1:38 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 1:08 AM

Teko vykti šiuo traukiniu, tai iš pradžių jokio paaiškinimo nesulaukiau, vėliau paskelbė, kad traukinys vėluos 15 minučių, po kurio laiko sužinojau, kad vėluos 30 minučių, galiausiai sulaukiau pranešimo, kad traukinys vėluos valandą“, – portalui lrytas.lt pasiskundė dėl netikėtai prailgusios kelionės pasipiktinęs šiaulietis Alfonsas A.

Keleiviui kilo klausimų

Šiaulietis sakė iš pranešimo supratęs, kad traukiniai vėluoja dėl techninių priežasčių, tačiau jam nebuvo paaiškinta, kiek tokia betvarkė tęsis.

„Jei traukinių vėlavimas susijęs ne su vienadienėmis problemomis, tai gal „Lietuvos geležinkeliams“ vertėtų pakoreguoti tvarkaraščius?

Ar valandą vėluojantis traukinys gali vadintis „greituoju traukiniu“?

Pagaliau – ar tokių nepatogumų patiriantys keleiviai neturi teisės į pigesnius bilietus? – retoriškai klausė Alfonsas A.

Vykdomi kelio remonto darbai

AB „Lietuvos geležinkeliai“ komunikacijos departamento specialistė Inga Čiuberkytė sakė, kad maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda–Vilnius vykstantiems žmonėms kelionė pailgėjo dėl objektyvių priežasčių – vykdomi šio ruožo remonto darbai.

Vilnius–Klaipėda ruožas yra pagrindinė geležinkelio arterija, kuria gabenama daugiausia krovinių. Šis ruožas ilgesnį laiką nebuvo remontuojamas.

„Įvertinusi dėl kelio remonto pailgėjusią kelionės trukmę bei dėl to keleivių patiriamus nepatogumus bendrovės vadovybė priėmė sprendimą maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda–Vilnius, vykstantiems keleiviais taikyti 10 procentų nuolaidą.

Ši nuolaida bilietams imta taikyti nuo trečiadienio“, – sakė I.Čiuberkytė.

Laikini tvarkaraščiai – kovo mėnesį

Dalį remonto darbų bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ tikisi atlikti iki balandžio pabaigos. Likę darbai užtruks dar kelis mėnesius – tikslus remonto laikas priklausys ir nuo pirkimų procedūrų.

Remonto darbai atskirose ruožo vietose atliekami palaipsniui. Suremontavus ruožo dalį atitinkamai mažės ir traukinių vėlavimo laikas.

Pasak I.Čiuberkytės, minėto maršruto tvarkaraščio pakeitimai jau rengiami, tačiau reikia tarpusavyje suderinti ir kitų traukinių tvarkaraščius, todėl jų sudarymas gali užtrukti kelias savaites – laikinieji tvarkaraščiai turėtų įsigalioti apie kovo vidurį.

„Apie maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda–Vilnius vykstančių traukinių vėlavimą savo klientus įspėjome. Tokia informacija yra pateikta internetu bilietus įsigyjantiems mūsų klientams, o tuo, kurie bilietus perkasi kasose, perspėja kasininkės“, – paaiškino I.Čiuberkytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.