„Amazon“ Lenkijoje atidarys jau penktąjį logistikos centrą

JAV kompanija „Amazon“

„Amazon“ šiuo metu samdo per 7 tūkst. žmonių savo trijuose centruose vakarinėje Lenkijos dalyje, netoli sienos su Vokietija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Amazon“ šiuo metu samdo per 7 tūkst. žmonių savo trijuose centruose vakarinėje Lenkijos dalyje, netoli sienos su Vokietija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos, lrytas.lt inf.

Feb 20, 2017, 3:53 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 5:38 PM

Naujasis logistikos centras Lenkijoje, kur nedarbas šiuo metu yra pasiekęs rekordiškai žemą 8 proc. ribą, taip pat gali padėti apsaugoti kompaniją nuo Vokietijoje gana dažnai vykstančių darbuotojų streikų.

„Amazon“ šiuo metu samdo per 7 tūkst. žmonių savo trijuose centruose vakarinėje Lenkijos dalyje, netoli sienos su Vokietija.

Tuo tarpu pernai kompanija pranešė apie naujo centro statybas šiaurės vakarinėje šalies dalyje esančiame Ščecino mieste.

„Amazon“ šiandien patvirtina, kad paskutinį metų ketvirtį atidarys naują logistikos centrą Sosnoveco mieste“, – teigiama oficialiame pranešime pirmadienį.

Manoma, kad vien pernai „Amazon“ sukūrė apie 2,5 tūkst. naujų darbo vietų Lenkijoje bei šalyje nuo 2014-ųjų investavo daugiau nei 3 mlrd. zlotų.

Nepaisant tvirto Lenkijos ekonominio augimo per pastaruosius porą dešimtmečių, vidutinė alga verslo sektoriuje Vokietijoje yra bemaž keturis kartus didesnė nei Lenkijoje.

Taip pat pirmadienį „Amazon“ pranešė apie planus sukurti daugiau nei 5 tūkst. darbo vietų Didžiojoje Britanijoje bei 1,5 tūkst. -Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.