Gintaro Marcinkevičiaus „Vilniaus prekybod“ akcijas įsigijo „Bertona Holdings Limited“

Trečiadienį užbaigtas sandoris, kuriuo bendrovė „Bertona Holdings Limited“ iš smulkiojo akcininko Gintaro Marcinkevičiaus įsigijo jam tiesiogiai ir netiesiogiai priklausančias su „Vilniaus prekyba“ susijusių bendrovių akcijas. Dėl sandorio šalis saistančių konfidencialumo sutarčių nei sandorio suma, nei kitos sąlygos negali būti atskleistos, rašoma išplatintame pranešime.

Apie ketinimą pasinaudoti pirmumo teise ir akcijas įsigyti oficialiai buvo pranešęs Gintaro brolis grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius, tačiau sutartu metu pasirašyti sutarčių jis neatvyko.<br>P.Lileikio nuotr.
Apie ketinimą pasinaudoti pirmumo teise ir akcijas įsigyti oficialiai buvo pranešęs Gintaro brolis grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius, tačiau sutartu metu pasirašyti sutarčių jis neatvyko.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2017, 1:24 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 2:04 PM

Kaip buvo skelbta anksčiau, sandorio šalys užtikrino pirmumo teisę šias akcijas įsigyti kitiems grupės akcininkams. Apie ketinimą pasinaudoti pirmumo teise ir akcijas įsigyti oficialiai buvo pranešęs Gintaro brolis grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius, tačiau sutartu metu pasirašyti sutarčių jis neatvyko.

Toks M. Marcinkevičiaus elgesys liudija, kad jis, nors ir tikėdamas „Vilniaus prekybos“ ir su ja susijusių įmonių perspektyva bei svarstydamas jose padidinti savo akcijų paketą, nesiryžo už parduodamas akcijas mokėti pardavėjo pageidaujamos kainos, kuri jam pasirodė esanti pernelyg aukšta.

Šių metų sausio viduryje, iš karto po preliminariosios sutarties pasirašymo su „Bertona Holdings Limited“, G. Marcinkevičius viešai pareiškė, kad su „Vilniaus prekyba“ susijusių įmonių grupės akcijos iš jo perkamos ne rinkos kaina. Bendrovė į tokius pareiškimus sureagavo raštu, kuriuo smulkųjį akcininką atleido nuo pareigų pagal preliminarią sutartį vykdymo ir suteikė teisę nesudaryti galutinių akcijų pirkimo-pardavimo sutarčių, jeigu jų sąlygos G. Marcinkevičiaus netenkina. Tokiu atveju „Bertona Holdings Limited“ geranoriškai sutiko iš G. Marcinkevičiaus nereikalauti jokių preliminarioje sutartyje numatytų netesybų.

Trečiadienį pasirašydamas galutinius akcijų pirkimo-pardavimo dokumentus, G. Marcinkevičius išsklaidė minėtas abejones ir notarui patvirtino, kad visos sutartys atitinka jo laisvą valią ir lūkesčius, o akcijų kaina yra sąžininga ir jį visiškai tenkina.

„Bertona Holdings Limited“ bendrovės nuomone, pagal sutartis su G. Marcinkevičiumi galutinai suderinta ir už parduodamas akcijas sumokėta galutinė kaina yra labai aukšta, tačiau bendrovės vadovybė pozityviai žvelgia į „Vilniaus prekybos“ įmonių grupės ateitį ir mano, kad ilgainiui įsigytų akcijų vertė augs.

Kipre registruota bendrovė „Bertona Holdings Limited“ yra nuo 2009 m. veikianti grupės bendrovė, kurios misija yra įgyti ir valdyti smulkiuosius grupės įmonių akcijų paketus. Ši bendrovė 2016 metais įsigijo Žilvino Marcinkevičiaus bei Mindaugo Bagdonavičiaus toje pačioje verslo grupėje turėtus akcijų paketus.

„Bertona Holdings Limited“ akcininkais ir galutiniais naudos gavėjais nuo šiol yra 4 fiziniai asmenys: Nerijus Numavičius, Vladas Numavičius, Ignas Staškevičius ir Mindaugas Marcinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.