Keičiasi vienos koncerno „Icor“ valdomos bendrovės vadovas, kita – bankrutuoja

Koncerno „Icor“ valdoma

Kontrolinį būsto priežiūros bendrovės „City Service“ akcijų paketą valdo „Icor“ koncernas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kontrolinį būsto priežiūros bendrovės „City Service“ akcijų paketą valdo „Icor“ koncernas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2017, 9:34 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 2:22 AM

Nuo 2013-ųjų rugsėjo bendrovei vadovavęs J.Janukėnas iš vadovo pareigų pasitraukė vasario 23 dieną, jis taip pat paliko ir įmonės valdybą, kurioje buvo vienintelis narys, per Varšuvos vertybinių popierių biržą pranešė „City Service“.

„Concentra“, kurią „City Service“ įsigijo 2013 metų rugsėjo pabaigoje, dėl bankroto iškėlimo į Ispanijos institucijas taip pat kreipėsi vasario 23 dieną, tokį sprendimą lėmė didėjantys įmonės nuostoliai.

„Sprendimas inicijuoti bankroto „Concentra“ bankroto procedūras buvo priimtas įvertinus Ispanijos komercinio turto administravimo bei tvarkymo sektoriaus perspektyvas.

Šių rinkos segmentų sąlygos nuo 2015-ųjų išlieka nepalankios, trinka traukiasi, darbo santykių reguliavimas yra nelankstus, o klientų atsiskaitymai vėluoja. Ispanijos ekonomika, nepaisant 2013 rodytų tam tikrų atsigavimo ženklų, išlieka stagnuojanti“, – teigiama „City Service“ pranešime.

„Concentra“ pajamos pernai siekė 38,1 mln. eurų, tai sudarė 22 proc. visų grupės pajamų. Dėl įmonės bankroto grupė gali patirti 4,8 mln. tiesioginių nuostolių – tai yra investicijų ir įmonei suteiktų paskolų vertė. Be to, „City Service“ yra suteikusi „Concentra“ 1,2 mln. eurų garantijų, todėl nuostoliai gali padidėti ir šia suma.

Ispanijos įstatymai numato, kad bankroto procedūros turi būti pradėtos ne vėliau kaip per keturis mėnesius nuo gauto prašymo.

„City Service“ taip pat šaukia neeilinį akcininkų susirinkimą, kuriame įmonės valdybos narių skaičių bus siūloma padidinti nuo vieno iki septynių. Į valdybą bus siūlomas bendrovės vykdomasis direktorius Edvinas Paulauskas, vadovas Lietuvoje Vytautas Turonis ir finansų direktorius Tomas Kleiva.

T.Kleiva iki akcininkų susirinkimo dirbs laikinuoju valdybos nariu.

„City Service“ Ispanijoje dar valdo gyvenamųjų namų priežiūros bendrovę „Grupo Aresi de Inversiones“, kurios prižiūrimas plotas siekia 3,1 tūkst. kvadratinių metrų. Įmonė aktyviai plėtėsi Alikantėje, Mursijoje ir Madride, šiemet planuojama bendrovės plėtra Barselonoje ir Saragosoje.

Kontrolinį 84,83 proc. „City Service“ akcijų paketą valdo koncernas „Icor“, 15,17 proc. priklauso kitiems privatiems ir instituciniams investuotojams.

„City Service“ akcijomis prekiaujama Varšuvos vertybinių popierių biržos Paralelinėje rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.