Austėja Landsbergienė paviešino, kokį atlyginimą moka savo darbuotojams

„Sodrai“ pradėjus skelbti duomenis apie apdraustiesiems asmenims apskaičiuotų pajamų vidurkį ir bendrą socialinio draudimo įmokų sumą, tai sukėlė tikrą algų lyginimų bangą.

Nors šie duomenys visiems pasiekiami, Seimo nario Gabrieliaus Landsbergio žmona Austėja Landsbergienė, vaikų darželio „Vaikystės sodas“ įkūrėja ir generalinė direktorė, taip pat atskleidė, kokį atlyginimą moka savo darbuotojams.<br>D.Umbraso nuotr.
Nors šie duomenys visiems pasiekiami, Seimo nario Gabrieliaus Landsbergio žmona Austėja Landsbergienė, vaikų darželio „Vaikystės sodas“ įkūrėja ir generalinė direktorė, taip pat atskleidė, kokį atlyginimą moka savo darbuotojams.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2017, 1:31 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 9:10 PM

Nors šie duomenys visiems pasiekiami, Seimo nario Gabrieliaus Landsbergio žmona Austėja Landsbergienė, vaikų darželio „Vaikystės sodas“ įkūrėja ir generalinė direktorė, „Facebook“ profilyje atskleidė, kokį atlyginimą moka savo darbuotojams.

„Įmonės skirtingos, darbuotojų atsakomybės, kvalifikacija, darbo valandos – taip pat skirtingi. Tad ką ir kaip lyginame? Vidutinis mokytojų atlyginimas „Vaikystės sode“ yra 631 euras. Vidutinis administracijos darbuotojų atlyginimas – 1064,86 euro. Vidutinis mokytojo asistento atlyginimas – 506,56 euro“, – socialiniame tinkle apie atlyginimus rašė verslininkė.

Pasak jos, apie penktadalis „Vaikystės sodo“ darbuotojų dirba ne visu etatu, todėl vidutinės jų mėnesio pajamos yra mažesnės.

„Pavyzdžiui, viena seniausių sodelio darbuotojų, šiuo metu studijuojanti doktorantūroje, dirba 0,2 etato. Mūsų numylėta psichologė, vedanti seminarus tėvams, konsultuojanti šeimas ir mokytojus, – 0,6 etato. Tokių specialistų sodeliuose yra daug. Jie praturtina ir sustiprina mūsų kolektyvo kompetencijas, bet statistikoje atrodo... prasčiau“, – sakė A.Landsbergienė.

Moteris teigė, kad paviešinti atlyginimus ją paskatino konkretumo siekimas: „Nuo pat įsikūrimo mes visuomet buvome skaidrus ir etiškas verslas. Tiek mokesčių, tiek darbo užmokesčio prasme. Sudarome itin palankias galimybes savo darbuotojams augti ir tobulėti. Per šiuos mokslo metus (t.y. per pusmetį) „Vaikystės sodo“ darbuotojai 76 kartus dalyvavo profesiniuose seminaruose ir mokymuose – vidutiniškai 13 darbuotojų kiekvieną mėnesį!“ – apie įmonės veiklą pasakojo moteris.

Pasak jos, dviem įmonės darbuotojams yra apmokamos studijos, o net keliasdešimt darbuotojų įgijo kvalifikaciją.

„Mūsų mokytojai nuolatos tobulinasi vidinėje „Mokytojų akademijoje“. Be abejo, nuolat persvarstome ir keliame savo darbuotojams atlyginimus, pastarąjį kartą – šį rugsėjį“, – atskleidė verslininkė.

Atrodo, kad kitų Vilniaus darželių-lopšelių darbuotojų atlyginimų vidurkiai – dar mažesni.

Štai galima palyginti – valstybiniame Vilniaus specialiajame lopšelyje-darželyje „Žibutė“ dirba 36 darbuotojai, o vidutinis darbuotojų atlyginimas yra 464,82 euro.

Panaši situacija ir Vilniaus lopšelyje-darželyje „Žilvitis“. Čia dirba 51 darbuotojas. Vidutinis darbuotojų atlyginimas – 501,70 euro.

Vilniaus lopšelio-darželio „Žemuogėlė“ darbuotojų atlyginimai – 521,63 euro.

Aušra Maldeikienė: „Lidl“ darbuotojai uždirba daugiau“

Seimo narė Aušra Maldeikienė pastebėjo, kad „Lidl Lietuva“ darbuotojai uždirba daugiau nei dirbantys privačiame darželyje „Vaikystės sodas“. Mat vidutinis darbuotojų atlyginimas „Lidl“ prekybos centre – 826.56 eurų, o A.Landsbergienės valdomame darželyje – 519.27 euro.

„Kaip jums atrodo, kiek turėtų uždirbti žmogus, kuris prižiūri ir ugdo jūsų vaikutį, ypač jeigu už tą ugdymą mokate per 550 eurų per mėnesį? Ir kaip manote, ar logiška, kad prekybos centre uždirbama gerokai daugiau, nei globojant ir ugdant vaikus?“, – soc. tinkle „Facebook“ klausė A.Maldeikienė.

Pasak jos, įdomu ir tai, kad darželyje vienam darbuotojui mokama mažiau, nei kainuja vieno vaiko išlaikymas grupėje.

„Štai „Vaikystės sodas“ skelbiasi esąs vieta, kur jūsų vaikas leidžia dieną. Dar daugiau, tai esant vieta, kur išnyksta „visi panašumai su įprastu vaikų darželiu“. Čia irgi reklama. Bet kai pasižiūri šios „neįprastos“ erdvės darbuotojų atlygius bent jau su pastaruoju sakiniu nesutinki. Vidutinis atlyginimas „Vaikystės sode“ sudaro 519.27 eurų per mėnesį ir tai vos 16,6 euro viršija vidutinį, tarkime, vaikų darželio „Gudrutis“ darbuotojų atlygį.

Beje, šio darželio vertinimas 9 iš 10 (vertino 7 žmonės) tuo tarpu „Vaikystės sodų“ per pusę prastesnis — 4,5 iš 10 (vertino 132 žmonės). Gal ir nepanašu, bet kol kas „Vaikystės sodų“ nenaudai.

Tiesa, vieną iš tikrųjų esminį skirtumą radau. Už „Vaikystės sodų“ paslaugas savo vaikučiui mokėsite per 550 eurų, o „Gudrutyje“ užteks daugiausia 60 eurų.

Jeigu norite tikėti, kad darbuotojai „Vaikystės soduose“ gaudami praktiškai tokį pat atlygį, kaip „Gudrutyje“ dirbs nepalyginamai geriau, tikėkite. O aš pasakomis netikiu. Nesakau, kad auklėtojos „Vaikystės sode“ bus prastos. Tikiu, kad jos puikios. Vis dėlto mokėti samdomoms darbuotojui mažiau, nei kainuoja 1 vaikučio išlaikymas grupėje yra nedora, ką besakytų „Vaikystės sodo“ savininkė ir veidas Austėja Landsbergienė“, – apie paviešintus atlyginimus kalbėjo A.Maldeikienė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.