Teismas uždraudė Lietuvos kavinių tinklo savininkams naudoti „Coffee Inn“ pavadinimą

Vilniaus apygardos teismas uždraudė „Coffee Inn“ kavinių tinklui naudoti šį prekės ženklą, nes jis faktiškai sutampa su estų kavinių tinklo pavadinimu. Nepaisant to, „Coffee Inn“ vadovas ramina – pamėgtos kavinės iš Lietuvos nedings.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
„Coffee Inn“ prekės ženklas rinkoje skaičiuoja dešimtmetį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Coffee Inn“ prekės ženklas rinkoje skaičiuoja dešimtmetį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 7, 2017, 1:16 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:26 AM

Teisme lietuviams uždrausti naudoti „Coffee Inn“ pavadinimą reikalavo Estijos kavinių tinklas labai panašiu pavadinimu – „Coffee In“.

Šiuo metu dėl „Coffee Inn“ prekės ženklo naudojimo vyksta du teismo procesai: Lietuvos teismuose bei Europos Sąjungos teismuose. Šie procesai vyksta jau ne pirmus metus, juose aktyviai dalyvaujama.

„Šiuo metu gilinamės į Vilniaus apygardos teismo priimtą sprendimą ir konsultuojamės su teisininkais dėl tolesnių veiksmų. Čia reikėtų pabrėžti, kad ginčijamas ir priimtas, nors dar ir neįsiteisėjęs, sprendimas tik dėl vieno vizualinio ženklo – „Coffee Inn“ užrašo oranžiniame rombe naudojimo. Kitų šio ženklo vizualinių variantų, kuriuos esame užregistravę, o kartu ir „Coffee Inn“ kaip žodžių junginio, naudojimas teismuose nebuvo ir nėra ginčijamas“, – pasakojo N.Kiuberis.

Jis pabrėžė, kad „Coffee Inn“ prekės ženklas (ir vizualinis ženklas su užrašu oranžiniame fone) yra registruotas ir Europos Sąjungoje, apsauga jam yra galiojanti, todėl, remiantis ES apsauga, šį prekės ženklą kompanija gali naudoti ir Lietuvoje, nesvarbu,  koks bus galutinis Lietuvos teismų sprendimas.

„Šiuo metu aktyviai konsultuojamės su teisininkais ir sprendžiame dėl tolesnių veiksmų reaguojant į konkretų Vilniaus apygardos teismo sprendimą.

„Coffee Inn“ prekės ženklas rinkoje skaičiuoja dešimtmetį, tad artimiausiu metu jo laukia planuoti pokyčiai, kurių nereikėtų sieti su šiuo teismo procesu. Apie visus pokyčius ir tolesnius žingsnius pranešime artimiausiu metu“, – kalbėjo N.Kiuberis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.