Po 20 metų skraidysime kitokiais lėktuvais, bilietai pigs

Panašu, kad po dešimtmečio mūsų laukia tam tikras perversmas aviacijos srityje, mat planuojama kurti lėktuvą, kuris bus varomas elektros energija ir skraidys maršrutu Londonas – Paryžius, skelbia BBC.

Tai lėktuvas, kuris vadinsis „Wright One“ ir vienu metu galės skraidinti 150 žmonių, o vienu reisu nuskristi 300 myliu, beveik apie 500 kilometrų.<br>BBC nuotr.
Tai lėktuvas, kuris vadinsis „Wright One“ ir vienu metu galės skraidinti 150 žmonių, o vienu reisu nuskristi 300 myliu, beveik apie 500 kilometrų.<br>BBC nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2017, 1:54 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 5:56 AM

Tai lėktuvas, kuris vadinsis „Wright One“ ir vienu metu galės skraidinti 150 žmonių, o vienu reisu nuskristi 300 mylių, beveik apie 500 kilometrų.

Lėktuvo gamintojai, įmonė „Wright Electric“, kurių tikslas, kad po 20 metų visi lėktuvai skraidytų naudodami elektros energiją, teigė, kad, sukūrus tokį lėktuvą, drastiškai mažėtų ir lėktuvo bilietų kaina.

Tokia idėja itin susidomėjo žemų sąnaudų avialinijos „Easyjet“.

„Easyjet“ jau kalbėjosi su „Wright Electric“ įmone ir yra susidomėjusi šiuo perspektyviu projekto plėtra“, – sakė avialinijų atstovas.

Tiesa, dabar sunkiausia užduotis laukia „Wright Electric“, mat jie sukurtą paveikslėlį turės paversti realiu lėktuvu. Šiuo metu kompanija teigia esanti labai priklausoma nuo inovacijų, susijusių su reikiamo galingumo lėktuvo baterijos gamyba.

Šiuo metu didžiausi „Wright Electric“ konkurentai – „Airbus“, kurių planuose – sukurti elektra varomą lėktuvą, kuriame tilptų 70-90 keleivių.

Parengė Raminta Rakauskė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.