Seimas leido vykdyti kontrolinius pirkimus vaistinėse nepranešus iš anksto

Seimas sudarė galimybes vykdyti kontrolinius pirkimus vaistinėse apie tai neinformavus iš anksto. Priimtomis Viešojo administravimo įstatymo pataisomis nustatyta ir patikslinta kontrolinio pirkimo sąvoka. Balsavimo rezultatai: 75 – už, 15 – prieš, 29 – susilaikė.

Priimtomis Viešojo administravimo įstatymo pataisomis  nustatyta ir patikslinta kontrolinio pirkimo sąvoka.<br>J.Butkutės nuotr.
Priimtomis Viešojo administravimo įstatymo pataisomis  nustatyta ir patikslinta kontrolinio pirkimo sąvoka.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2017, 11:10 AM

Farmacijos įstatymo pakeitimo įstatymo pataisomis (projektas Nr. XIIIP-531(2) Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai suteikta teisė vykdyti kontrolinius pirkimus tik po to informuojant kontroliuojamą asmenį ir pateikiant kontroliuojančių pareigūnų dokumentus. Balsavimo rezultatai: 75 už, 13 – prieš, 30 – susilaikė.

Kaip projektų svarstymo metu pažymėjo Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė, farmacinės paslaugos kontrolė nepriėmus šių pataisų yra neįmanoma.

„Yra kalbama ne tik apie pigesnių vaistų siūlymus ar ne siūlymus. Yra kalbama apie visos farmacinės paslaugos teikimo kontrolę. Tai yra tai, kaip farmacininkas pasakoja, kaip jis konsultuoja savo klientą, ar jis kalba ir konsultuoja dėl vaistų suderinamumo ir kitų dalykų, kurie yra numatyti ir yra pareiga konsultuoti. Mes turime užtikrinti adekvačią farmacinių paslaugų kontrolę, o ne tik kontroliuoti tada, kada iš anksto pasakome, kad mes kontroliuosime, ir paliekame laiko kontroliuojamam subjektui iš tiesų pasirengti kontrolei“, – sakė A. Širinskienė.

Priimtos pataisos įsigalioja 2017 m. lapkričio 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.