Aliaksandras Lukašenka neturi „žmogiškų“ atostogų, bet kartais sau tai leidžia

A.Lukašenka sako, kad jis neturi žmoniškų atostogų, tačiau kurortuose keletą savaičių per metus jis vis dėlto praleidžia.

 A.Lukašenkos vizitai į šalis, kuriose yra kurortų, visų pirma, kalnų slidinėjimo, kelia daug kalbų.<br> Prezidento tarnybos nuotr.
 A.Lukašenkos vizitai į šalis, kuriose yra kurortų, visų pirma, kalnų slidinėjimo, kelia daug kalbų.<br> Prezidento tarnybos nuotr.
 A.Lukašenkos vizitai į šalis, kuriose yra kurortų, visų pirma, kalnų slidinėjimo, kelia daug kalbų.<br> Prezidento tarnybos nuotr.
 A.Lukašenkos vizitai į šalis, kuriose yra kurortų, visų pirma, kalnų slidinėjimo, kelia daug kalbų.<br> Prezidento tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 23, 2017, 8:35 PM


Prezidentas neturi žmoniškų atostogų, sako Aliaksandras Lukašenka, kuris savaitę kitą  praleidžia tvarkydamas reikalus Sočio kurortuose žiemą ir Emyratuose (JAE. – Red.) rudenį, rašo Jelena Spasiuk portale „naviny.by“.
 
„Baltarusijos prezidentui atostogų kaip tokių, įprastinių, žmoniškų, būti negali. Aš neturiu viceprezidento, ir pagal Konstituciją aš savo įgaliojimų niekam negaliu perduoti“, – sakė neseniai A.Lukašenka, lankydamasis Polesės valstybiniame radiaciniame ekologiniame draustinyje.


A. Lukašenka pabrėžė, kad net išvykdamas, pavyzdžiui, keletui dienų į Sočį, jis visą laiką palaiko ryšį su tėvyne, dalyvauja sprendžiant svarbius klausimus.


„Pirma, man nepatinka šiltas oras. Tiesiog negaliu jo pakęsti. Poilsis – tai aplinkos ir užsiėmimo pobūdžio pakeitimas. Jeigu tu šiandieną žaidi ledo ritulį, rytoj kapoji malkas, o poryt pjauni žolę, skrieji riedslidėmis, ir t.t., man tai ir yra poilsis. Aš negaliu pakęsti – gulėti paplūdimyje ir degintis. Man tai nepriimtina“.


Ir vis dėlto, vasarą (ir ne tik) prie jūros A.Lukašenka nuvažiuoja.


Jau kelerius metus iš eilės, kai Baltarusijoje stodavo pats bjauriausias, darganotas metų laikas, A. Lukašenka pasirodydavo Emyratuose. Pastaraisiais metais tokia kelionė paprastai sutapdavo su moksleivio sūnaus Nikolajaus atostogomis.


2016 metų rudenį A.Lukašenka praleido savaitę Artimuosiuose Rytuose. Jis nuvyko į Katarą ir Jungtinius Arabų Emyratus. Prezidentas pasiėmė su savimi į komandiruotę vyresnįjį ir jaunesnįjį sūnus. Kelionė sutapo su jų atostogomis.


Būna A.Lukašenka prie jūros ir vasarą –  pavyzdžiui, 2015 metų birželį valstybės vadovas su savo jaunesniuoju sūnumi vyko Baku, į Europos žaidynes.


2014 metų spalio pabaigoje (vėlgi per mokinių atostogas) prezidentas aplankė Emyratus.


Reikia pasakyti, kad daugelį metų A.Lukašenkai buvo apribota atostogų vieta, kadangi Europos Sąjunga buvo jam uždėjusi sankcijas, kurios valstybės galvai ir jo šeimai buvo nutrauktos 2015 metais.


A.Lukašenka ypač piktinosi tuo, kad sankcijos palietė ir jo sūnų Nikolajų. „Uždraudė įvažiuoti. Už ką? Net mano vaikėzui! Jis gi rinkimuose nedalyvavo“, – sakė A.Lukašenka spaudos konferencijoje 2014 metų spalį. Čia valstybės vadovas gerokai pagražino tikrovę –  ES ir JAV niekada nebuvo paskelbusios sankcijų A.Lukašenkos jaunesniajam sūnui. O pačiam A.Lukašenkai vis dar galioja sankcijos JAV vizai gauti.

A.Lukašenkos vizitai į šalis, kuriose yra kurortų, visų pirma, kalnų slidinėjimo, kelia daug kalbų.

Pavyzdžiui, 2009 metų kovo mėnesį A.Lukašenka apsilankė su ilgu „darbo vizitu“ populiariame slidinėjimo kurorte Serbijoje. O po penkių dienų, kai sugrįžo iš Serbijos (žmonės kalbėjo, kad ten paprasčiausiai subjuro oras), išskrido į Armėniją – Cachkadzoro slidinėjimo kurortą.

Skandalingiausios atostogos buvo Austrijoje 2002 metais. Jas šioje šalyje prisiminė daugelį metų. 2002-ųjų kovo mėnesį A.Lukašenka atostogavo Alpėse, kur, kaip pranešė Austrijos žiniasklaida, ​​kartu su juo buvo apie dvidešimt žmonių ir kurios kainavo apie 200 tūkst. eurų. Išlaidas padengti sutiko priimanti šalis: sąskaitos buvo siunčiamos Austrijos tautiniam olimpiniam komitetui.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.