Kelionių organizatoriai – apie lietuvių poilsiautojų reakciją į teroro išpuolius

Kelionių neatšaukia

 Teroro išpuoliai buvo surengti turistų pamėgtose vietose. <br> AFP nuotr. 
 Teroro išpuoliai buvo surengti turistų pamėgtose vietose. <br> AFP nuotr. 
 Šiuo metu Barselonoje yra mažiausiai 800 lietuvių turistų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Šiuo metu Barselonoje yra mažiausiai 800 lietuvių turistų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raminta Rakauskė, Gintarė Valentinaitienė

Aug 18, 2017, 3:31 PM

Kruvini teroro išpuoliai Ispanijoje buvo surengti turistų pamėgtose vietose - La Ramblos alėjoje Barselonos centre bei pajūčio kurorte Kambrilse.

Kelionių neatšaukia

Kelionių agentūros vadovas Rimvydas Širvinskas, dar vadinamas Makaliumi, pasakojo, kad šiuo metu Barselonoje ilsisi nemažai lietuvių ir skaičiavo, kad kas savaitę iš Lietuvos į šią šalį išskrenda bent keturi lėktuvai.

„Šiuo metu turime nemažai lietuvių iškeliavusių į Barseloną, tačiau jokių skambučių iš ten nesulaukėme. Liepą, rugpjūtį daugiau žmonių važiuoja ne į patį miestą, o į aplinkinius kurortus – Kosta Bravos regioną ir panašiai, todėl dauguma keliautojų nori būti ne miesto šurmulyje, o ilsėtis prie jūros. 

Kelionių agentūros „Tez Tour“ rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė teigė, kad agentūra sulaukia pavienių skambučių: „Lietuviai teiraujasi apie situaciją kurortuose, bet kelionių neatšaukia“.

Barselonoje – daugybė lietuvių

Šiuo metu per savaitę yra vykdomi keturi reisai į Barseloną. Buvo vykdoma ir daugiau, iki septynių reisų, bet dėl Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos „Ryanair“ liepą ir rugpjūtį nevykdė reisų į Barseloną.

Šiuo metu galima teigti, kad dabar Barselonoje yra mažiausiai 800 lietuvių turistų, nes kiti keliauja ir su persėdimais, todėl tiksliai suskaičiuoti yra sunku“, – situaciją apie lietuvių turistus teroro išpuolių išgąsdintoje Barselonoje pasakojo R.Širvinskas.

Anot jo, Barselona yra viena iš penkių populiariausių krypčių atostogoms tarp lietuvių turistų. 

I.Aukštuolytės teigimu, šiuo metu Barselonos regione yra apie 180 "Tez Tour" turistų.

Saugumo garantuoti negali

Kelionių agentūros vadovas teigė, kad vieno skambučio iš nerimaujančių keliautojų visgi sulaukė, tačiau anot jo, lietuviai į Barseloną ruošiasi keliauti tik spalio mėnesį. 

„Šiandien sulaukėme vieno skambučio iš lietuvių, kurie spalio mėnesį yra suplanavę vykti į šią šalį, tačiau jie tiesiog teiravosi bendros informacijos bei klausė apie saugumą šalyje.

Mes saugumo garantuoti negalime niekur, neįmanoma nuspėti kur ir kas gali įvykti, kaip buvo su Nica, Paryžiumi,  Stambulu, tai lygiai taip pat  mes keliautojams siūlome dėl kelionės saugumo sprendimą priimti patiems“, – sakė Makalius.

Visgi dėl teroro išpuolių kelionių agentūros vadovas pasaulio pažinimo atsisakyti nerekomenduoja: „Tokia nelaimė gali ištikti bet kur“, – sakė jis.

I.Aukštuolytė teigė, kad kelionių agentūra nuolat palaiko ryšį su atstovais Ispanijoje, seka įvykius ir vadovaujasi Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis. 

„Šiuo metu URM rekomendacijos nėra sugriežtintos, tik vykstantiems į Ispaniją rekomenduojama imtis atsargumo priemonių“, – teigė „Tez Tour“ atstovė. 

Kol kas skrydžiai į Barseloną vyks įprastu grafiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.