Rosvaldas Gorbačiovas vadovaus Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijai

Rosvaldas Gorbačiovas paskirtas naujuoju Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos (LGSPA) direktoriumi. Jo prisijungimas sustiprins asociacijos vadovų komandą. 

  R. Gorbačiovas bus atsakingas už asociacijos vykdomojo darbo organizavimą.
  R. Gorbačiovas bus atsakingas už asociacijos vykdomojo darbo organizavimą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2017, 11:25 AM

 R. Gorbačiovas bus atsakingas už asociacijos vykdomojo darbo organizavimą ir dirbs komandoje su asociacijos valdyba, kurią sudaro gynybos pramonės įmonių vadovai, bei LGSPA prezidentu Arūnu Šikšta, atsakingu už asociacijos metinės veiklos strategijos parengimą, jos vykdymo priežiūrą bei asociacijos reprezentavimą Lietuvoje bei užsienyje. 

 Prieš prisijungdamas prie LGSPA administracijos 45-erių R. Gorbačiovas ėjo korporacinių reikalų departamento direktoriaus pareigas bendrovėje „Maxima LT“. 

 Anksčiau R. Gorbačiovas yra dirbęs LR Seimo pirmininko, finansų ministro, Prezidento patarėju ryšiams su visuomene, Prezidentūros Spaudos tarnybos vadovu, Ministro Pirmininko atstovu spaudai, taip pat dirbo komunikacijos vadovu bendrovėse „Mažeikių nafta“ ir „Lietuvos telekomas“.

 Iki šiol Gynybos pramonės asociacijos direktoriaus pareigas ėjęs rinkodaros ir komunikacijos ekspertas Ričardas Sartatavičius ir toliau dalyvaus asociacijos veikloje kaip LGSPA patarėjas ir nuo šiol labiau koncentruosis į gynybos klasterio projekto plėtojimą. 

 „Esame labai dėkingi ligšioliniam direktoriui už jo indėlį į asociacijos veiklą bei nuoširdų ir profesionalų darbą. Kartu pasiekėme puikių rezultatų plėtojant ir stiprinant gynybos ir saugumo sektorių Lietuvoje: skatinant eksportą, didinant sinergiją tarp Lietuvos gynybos pramonės įmonių ir mokslo organizacijų, verslo, valstybės institucijų ir užsienio partnerių, didinant šio sektoriaus žinomumą ir prestižą“, – sakė LGSPA valdybos pirmininkas, Giraitės ginkluotės gamyklos direktorius Aleksandras Nikonovas.

 Naujasis LGSPA direktorius R. Gorbačiovas sako, kad sparčiai augančio Lietuvos gynybos pramonės sektoriaus plėtra jam yra labai įdomi sritis, todėl jis nekantrauja čia panaudoti savo sukauptą patirtį bei žinias.  

 „Matau daug galimybių toliau stiprinti ir auginti asociaciją, skatinti narių eksportą, tarptautinius projektus bei inovacijų plėtrą. Ypač didelį potencialą matau apjungiant stipriausias asociacijos narių kompetencijas – tokiu būdu galėtų atsirasti visiškai naujos paslaugos ir produkcija, kuri leistų mums sustiprinti savo pozicijas globalioje gynybos ir saugumo pramonės rinkoje. Taip pat didelį dėmesį ketiname skirti gerosios patirties dalijimosi tarp narių skatinimui“, - teigė R. Gorbačiovas. 

 LGSPA vienija apie 50 narių – į asociaciją susibūrusios žinomos Lietuvos ir užsienio bendrovės dirba mokslinių tyrimų, inovacijų ir technologijų, IT, komunikacijų, kibernetinio bei energetinio saugumo srityse, gamina ginkluotę, amuniciją, aprangą ir ekipuotę, teikia oro, vandens ir sausumos karinio transporto priežiūros ir remonto paslaugas, dirba ISTAR (žvalgybos, stebėjimo, taikinių aptikimo) bei rizikos valdymo srityse. 

 Kokybišką ir vakarietiškus standartus atitinkančią LGSPA narių kuriamą produkciją naudoja bei vertina daugelio NATO šalių kariuomenės bei saugumo struktūros. 

 Asociacijos nariai eksportuoja apie 95 proc. paslaugų bei pagaminamos produkcijos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.