Laurus patraukliausio darbdavio reitinge skinantis „EY“ pritraukia vis daugiau užsienio lietuvių

Antrus metus iš eilės tarptautinis bendrovių tinklas „EY“ pripažintas patraukliausiu darbdaviu pasaulyje tarp profesinių paslaugų įmonių. Tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Universum Global“ paskelbtame Patraukliausių pasaulio darbdavių reitinge „EY“ šiemet užima ketvirtąją poziciją po „Google“, „Goldman Sachs“ ir „Apple“ bei yra labiausiai aukštųjų mokyklų absolventus dominanti profesinių paslaugų įmonė. Geras pasaulinis įvaizdis bendrovei pasitarnauja ir Lietuvoje, ypač – pritraukiant užsienyje gyvenančius lietuvius: beveik trečdalis (28 proc.) pastaruoju metu priimtų darbuotojų yra iš užsienio grįžę studentai ar kelis metus ten padirbėję specialistai. Karjera „EY“ itin domisi grįžtantieji iš Jungtinės Karalystės, Danijos, Olandijos.

 Pasak bendrovės atstovų, kandidatai dirbti „EY“ atrenkami laikantis kelių svarbių kriterijų.<br> Bendrovės nuotr.
 Pasak bendrovės atstovų, kandidatai dirbti „EY“ atrenkami laikantis kelių svarbių kriterijų.<br> Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2017, 12:20 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 12:22 PM

Patraukliausių pasaulio darbdavių sąrašą kompanija „Universum Global“ sudarė apklaususi daugiau kaip 294 tūkst. verslo ir inžinerijos bei informacinių technologijų programų studentų dvylikoje didžiausių pasaulio ekonomikų: Brazilijoje, Indijoje, Italijoje, Japonijoje, JAV, Jungtinėje Karalystėje, Kanadoje, Kinijoje, Pietų Korėjoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Rusijoje. Iš visų tyrime dalyvavusių profesinių paslaugų bendrovių, „EY“ užėmė aukščiausias pozicijas tarp verslo studijas pasirinkusių būsimųjų specialistų. „EY“ šiemet pateko ir į inžinerijos bei IT studentams patraukliausių darbdavių penkiasdešimtuką.

„Pasaulinė „EY“ reputacija svarbi tiek užsienio šalių, tiek ir Lietuvos studentams. Tai labai gerai jaučiame nuolat plėsdami savo komandą ir bendraudami su būsimaisiais specialistais, daugelis jų pabrėžia norį dirbti vienoje geriausiai vertinamų bendrovių“, − teigia „EY“ atrankų vadovė Rasvydė Gustaitė.

Lietuvoje 25 metus veikianti profesinių paslaugų bendrovė „EY“ yra sparčiai augantis darbdavys, per pastaruosius dvejus metus komandą išplėtęs daugiau nei dešimtadaliu, iki daugiau nei 300 darbuotojų. Per 2017 m. „EY“ darbuotojų skaičių planuoja didinti dar 10 proc. Augant profesinių paslaugų poreikiui šalyje, „EY“ šiuo metu ieško apskaitos ir finansų, IT valdymo konsultacijų, mokesčių konsultantų, audito srityje patyrusių specialistų ir kitų komandų narių.

Nuo 2015 m. labiausiai, net trečdaliu, padidėjo mokesčių ir apskaitos komanda. „Per pastaruosius kelerius metus Lietuvoje atsidarius daugybei paslaugų centrų, apskaitos, finansų specialistai tapo itin paklausūs. Daugelis Lietuvos įmonių susiduria su situacija, kad jų apskaitos darbuotojai pasirenka paslaugų centrą dėl didesnio atlyginimo, tarptautinės darbo aplinkos ar kitų priežasčių. Iš vadovų dažnai girdime, kad apskaitos, finansų specialistai nebeužsibūna vienoje įmonėje ilgesnį laiką, ir toks nestabilumas verčia ieškoti kitų sprendimų. Tai – viena iš priežasčių, dėl kurių kreipiamasi į profesinių paslaugų įmones, − sako „EY“ apskaitos ir finansų skyriaus partnerė Vaida Lapinskienė. 

Pasak bendrovės atstovų, kandidatai dirbti „EY“ atrenkami laikantis kelių svarbių kriterijų. „Visų pirma, būsimieji kolegos turi norėti greitai tobulėti ir augti tarptautinėje komandoje. Atsižvelgiame ir į žmogaus asmenines savybes, gebėjimą dirbti tiek su komandos nariais, tiek su klientais bei partneriais. Priimdami studijuojančius ar studijas ką tik pabaigusius žmones, atsižvelgiame į jų pomėgius ir interesus, papildomas veiklas, gebėjimą plačiai mąstyti, kelti tinkamus klausimus ir diskutuoti. Vertiname gerus kandidatų akademinius rezultatus, tikimės, kad jie moka anglų kalbą, nebijo iššūkių“, − komentuoja R. Gustaitė.

Apskaitos ir finansų skyriaus komandą nuolat auginanti V. Lapinskienė teigia, kad bene labiausiai pasiteisinęs būdas plėsti darbuotojų gretas yra priimti ką tik studijas baigusius jaunuolius. Pasak „EY“ partnerės, pastarieji dažniausiai yra pasirengę mokytis toliau, trokšta įgyti praktinių žinių ir patirties, yra atviri galimybėms ugdyti reikiamas nuostatas. Todėl karjerą „EY“ dažniausiai pradeda jauni žmonės, ateidami čia atlikti apmokamą praktiką. Jei pastaroji įvertinama teigiamai, paprastai jiems pasiūlomos konsultantų pozicijos ir praktika automatiškai prilyginama bandomajam laikotarpiui.

„Visas darbas mūsų bendrovėje organizuojamas pameistrystės principu, kai labiau patyręs kolega būna šalia ir moko naujoką nuo A iki Z, paaiškindamas, kaip praktiškai taikyti teisės aktų nuostatas, dirbti su specifinėmis informacinėmis sistemomis, galiausiai, kaip tinkamai aptarnauti klientus ir bendrauti su kolegomis. Nepaisant didelio mobilumo darbo rinkoje, su kuriuo susiduriame ir mes patys, tokia sistema veikia, nes gebame užtikrinti paslaugų tęstinumą ir didesnį stabilumą įmonėms. O jauniems specialistams tai yra pats geriausias karjeros startas − per vienerius metus jie įgauna patirties, prilygstančios bent 2-3 darbo metams įprastoje įmonėje, susipažįsta su skirtingų bendrovių veiklos specifika, darbo kultūra, o paskui jau sprendžia, kokios tolimesnės karjeros nori“, − pažymi V. Lapinskienė. 

„EY“ darbuotojai vidutiniškai kas 2-3 metus pakyla karjeros laiptais. Įmonė daug investuoja į darbuotojų ugdymą, ir pirmaisiais darbo įmonėje metais vieno kolegos ugdymui vidutiniškai skiriama apie 500 valandų. Kiekvienas darbuotojas turi savo karjeros patarėją, o pirmuosius tris savo darbo mėnesius − pagalbininką (ang. „buddy“). Kasmet peržiūrimas darbuotojų atlyginimas, taikomos įvairios papildomos skatinimo priemonės, tokios kaip sveikatos draudimas, darbuotojų mokymai ir sertifikavimas, apmokamas lavinimuisi ir socialinei bei bendruomeninei veiklai skiriamas laikas, įvairios šventės, papildomos laisvos dienos ir kt. 

„EY“ pastebi, kad tiek esami, tiek buvę įmonės darbuotojai itin domina kitus rinkos dalyvius. „Darbo patirties „EY“ įgiję žmonės pelno savotišką kokybės ženklą ir tampa labai paklausūs rinkoje. Jiems neretai pasiūlomos aukščiausio lygio vadovų pozicijos įvairiose privataus ir valstybinio sektoriaus organizacijose“, − sako R. Gustaitė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.