Sužlugo antrasis Laisvės alėjos rekonstrukcijos konkursas – teko didinti kainą

Sužlugo jau antrasis Kauno savivaldybės skelbtas konkursas, kurio metu tikėtasi išrinkti rangovą, galintį rekonstruotų likusią Laisvės alėjos dalį. 

 Pirmasis Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas truko itin ilgai.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Pirmasis Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas truko itin ilgai.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2017, 2:21 PM, atnaujinta Sep 14, 2017, 2:34 PM

„Paskelbėme naują konkursą“, – pranešė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas. Šįkart savivaldybė maždaug 1,5 mln. eurų padidino numatomą darbams išleisti pinigų sumą – ji perkopė 16 mln. eurų. 

Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, antrajame konkurse dalyvavo tik dvi žinomos Lietuvos įmonės, o jų pasiūlymai sukosi netoli 16 mln. eurų. Pavasarį paskelbus pirmąjį konkursą, pasiūlymus pateikė 7 dalyviai.

Pasak G.Petrausko, po dviejų nesėkmingų konkursų projektuotojams buvo pavesta iš naujo parengti sąmatą ir kai kurie rodikliai išties buvo pataisyti. 

„Tikrai nelabai realu tikėtis, kad kvadratinis metras granito plokštės bus paklotas po 5 eurus“, – svarstė G.Petrauskas. 

Jis mano, kad padidinus projekto sąmatą, pasiūlymus pateiks daugiau bendrovių ir pagaliau pavyks išrinkti laimėtoją. G.Petrauskas tikino, kad galutinė Laisvės alėjos rekonstrukcijos data nesikeičia – darbus ketinama užbaigti iki 2020-ųjų. 

„Šiemet pradėti darbų jau nelabai buvo galimybių. Tikimės, kad jie visu pajėgumu pajudės pavasarį, o iki to laiko pavyks atlikti formalumus“, – kalbėjo administracijos vadovas. 

Konkurso laimėtojui teks rekonstruoti maždaug 1,11 kilometro ilgio Laisvės alėjos atkarpą nuo A.Mickevičiaus iki Vilniaus gatvės. 

Kiek anksčiau buvo rekonstruota Laisvės alėjos dalis nuo Šv.Arkangelo Mykolo bažnyčios iki A.Mickevičiaus gatvės. Darbams išleista apie 5 mln. eurų, tačiau jie užtruko daugiau kaip 2 metus ir kėlė gausybę nepatogumų kauniečiams. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.