Sujudimas „Ryanair“: masiškai atšaukinėjami skrydžiai

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ tik paskelbusi apie žiemos bilietų išpardavimus savo klientams pateikė dar vieną staigmeną, tik ši, deja, ne tokia maloni, rašoma oficialiame įmonės puslapyje ryanair.com.

Dalis savo atostogas jau susiplanavusių avialinijų klientų turės pakeisti savo planus, mat „Ryanair“ skelbia, kad per šešias ateinančias savaites, iki spalio mėnesio galo, kasdien atšauks po 40-50 skrydžių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dalis savo atostogas jau susiplanavusių avialinijų klientų turės pakeisti savo planus, mat „Ryanair“ skelbia, kad per šešias ateinančias savaites, iki spalio mėnesio galo, kasdien atšauks po 40-50 skrydžių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-16 13:32, atnaujinta 2017-09-16 13:44

Dalis savo atostogas jau susiplanavusių avialinijų klientų turės pakeisti savo planus, mat „Ryanair“ skelbia, kad per šešias ateinančias savaites, iki spalio mėnesio galo, kasdien atšauks po 40-50 skrydžių.

Viena pagrindinių tokių veiksmų priežasčių – vėluojantys avialinijų skrydžiai, kurių iki šiol buvo vos 10 proc., tačiau dabar šis skaičius padidėjo iki 20 proc., rašoma įmonės puslapyje. Tam įtakos turi pasaulyje vykstantys streikai, skrydžiams netinkamos arba pavojingos oro sąlygos bei pilotų ir lėktuvo įgulos atostogos.

Liepos bei rugpjūčio mėnesiais „Ryanair“ turėjo vieną geriausių sezonų ir per mėnesį aptarnavo apie 12,6 mln. klientų. Visgi tai lėmė, kad avialinijos pilotams bei įgulai liko skoloje atostogas, kurias, pastarieji, pagal esančius reikalavimus turi išnaudoti iki gruodžio 31-osios.

Kaip rašoma spaudai išplatintame pranešime, avialinijos ateinančias šešias savaites yra pasiruošusios atšaukti net 2 proc. iš 2500 savo skrydžių per dieną.

„Ryanair“ labai atsiprašo savo klientų dėl patirtų nemalonumų, kurie susiję su skrydžių atšaukimu. Visi klientai bus asmeniškai informuoti apie šį nedidelį atšauktų skrydžių skaičių ir jiems bus pasiūlytas kitas skrydis arba pilnai grąžinti pinigai už bilietus“, – rašoma spaudos pranešime.

„Liepą ir rugpjūtį turėjome rekordinį keleivių ir skrydžių skaičių, tačiau dabar, rugsėjo ir spalio mėnesiais, pilotai bei lėktuvo įgula turi išeiti kasmetinių atostogų. Per ateinančias šešias savaites atšaukus apie 2 proc. skrydžių, kol prasidės mūsų žiemos tvarkaraštis, mes galime pagerinti mūsų punktualumą iki 90 proc.“, – situaciją komentavo „Ryanair“ rinkodaros vadovas Kenny Jacobsas.

Remiantis kompanijos puslapyje pateikta informacija, šeštadienį buvo atšauktas 21.20 val. turėjęs įvykti skrydis Vilnius – Briuselis (Šarlerua).

Pasitikrinti, kokie skrydžiai bus atšaukti galite kompanijos puslapyje ryanair.com, skiltyje „skrydžių informacija.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.