Artėjant susijungimui „Nordea“ ir DNB įspėja klientus – bus trikdžių

Šį penktadienį paskutines dienas gyvuojančio banko „Nordea“ klientai davo tokio turinio žinutes:

Šią savaitę išplatintame pranešime besijungiantys bankai informavo, kad dėl veiklos sujungimo metu vykstančių procesų ir sistemų atnaujinimo, spalio 1 dieną abiejuose bankuose galimi trumpalaikiai operacijų sutrikimai, įskaitant mokėjimų vykdymą, naudojimąsi interneto bankais, bankomatais ir pan.<br>Lrytas.lt ir bendrovės nuotr.
Šią savaitę išplatintame pranešime besijungiantys bankai informavo, kad dėl veiklos sujungimo metu vykstančių procesų ir sistemų atnaujinimo, spalio 1 dieną abiejuose bankuose galimi trumpalaikiai operacijų sutrikimai, įskaitant mokėjimų vykdymą, naudojimąsi interneto bankais, bankomatais ir pan.<br>Lrytas.lt ir bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 29, 2017, 2:15 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 3:29 PM

„Dėl banko „Nordea“ ir DNB sujungimo, nuo rugsėjo 29 d. (penktadienio) iki spalio 1 d. (sekmadienio) bus vykdomi sistemų atnaujinimo darbai, kurių metu kai kurios „Nordea“ paslaugos gali būti laikinai nepasiekiamos.“

Šią savaitę išplatintame pranešime besijungiantys bankai informavo, kad dėl veiklos sujungimo metu vykstančių procesų ir sistemų atnaujinimo, spalio 1 dieną abiejuose bankuose galimi trumpalaikiai operacijų sutrikimai, įskaitant mokėjimų vykdymą, naudojimąsi interneto bankais, bankomatais ir pan.

Lrytas.lt primena, kad gavus Europos Komisijos leidimą „Nordea“ ir DNB bankams sujungti savo veiklą Baltijos šalyse, šį procesą planuojama įgyvendinti jau šį sekmadienį, spalio 1 dieną.

Sėkmingai užbaigus susijungimo procesus bus įsteigtas ir Baltijos šalių regione veiklą pradės naujas finansinių paslaugų teikėjas „Luminor“.

„Luminor“ suvienys „Nordea“ ir DNB – dviejų pirmaujančių Šiaurės šalių bankų – patirtį. Naujojo banko tikslas Baltijos šalyse – tapti pirmaujančiu finansinių paslaugų teikėju finansiškai aktyviems žmonėms ir verslui.

Po veiklos sujungimo spalio 1 dieną, „Luminor“ pradės savo veiklą su nauja vadovų komanda iš šešių skirtingų šalių, jai vadovaus Erkki Raasuke, „Luminor Group“ vykdomasis direktorius.

Po susijungimo, kurį laiką klientų sąskaitų numeriai, sutartys, mokėjimo kortelės, kodai, slaptažodžiai ir kitos priemonės išliks nepakitusios. Bankų sutartiniai įsipareigojimai kiekvienam banko klientui išliks galiojantys, „Luminor“ finansines paslaugas ir toliau teiks, kaip įprasta.

Artimiausioje ateityje klientų sąskaitų aptarnavimas ir mokėjimai bus vykdomi dabartinėse bankininkystės sistemose. Dėl to klientai ir toliau galės naudotis jiems įprastomis elektroninėmis priemonėmis: interneto banku, mobiliąja programėle ir kitomis.

Planuojama, jog daugiau produktų ir paslaugų pokyčių bus įdiegta per pirmąsias šimtą dienų po veiklos sujungimo. Klientai bus išsamiai supažindinami su visais papildomais pokyčiais ir patobulinimais, kurie atsiras vystant „Luminor“ veiklą.

Rinkoje jau sklando gandų, kad jungtinis bankas dabartinių šeimininkų bus valdomas neilgai. Manoma, kad jį greičiausiai įsigis lenkų kapitalo finansų įstaigos – tarp galimų pretendentų minėti ir „Pekao“, ir PZU pavadinimai.

Kita vertus, tai ne taip ir svarbu, nes bet kuriuo atveju dabartiniai rinkos lyderiai SEB ir „Swedbank“ turės labai rimtą konkurentą, kad ir kas bus jo savininkas.

„Tai bus labai reikšmingas rinkos dalyvis, tvirtai užimsiantis trečiąją poziciją ir greičiausiai sieksiantis daugiau. Vienintelis dalykas, dėl kurio galima nerimauti, yra tai, kad jungtinio banko centrinė būstinė bus Estijoje, o ne mūsų šalyje“, – prieš kurį laiką kalbėjo buvęs Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.