TV3 valdanti „Modern Times Group“ turi naują savininką: keičiasi pavadinimas ir vadovybė

„Bitės“ grupės ir TV3 bei kitų „MTG Baltic“ verslų savininke tapo JAV bendrovė „Providence Equity“. Trečiadienį bendrovė pranešė, kaip keisis bendrovė „Modern Times Group“.

 „Modern Times Group“ (MTG) kovą pranešė už 115 mln. eurų parduodanti verslą Baltijos šalyse pasaulinei fondų valdymo bendrovei „Providence Equity Partners“. <br> 123rf. nuotr. 
 „Modern Times Group“ (MTG) kovą pranešė už 115 mln. eurų parduodanti verslą Baltijos šalyse pasaulinei fondų valdymo bendrovei „Providence Equity Partners“. <br> 123rf. nuotr. 
 „Modern Times Group“ (MTG) kovą pranešė už 115 mln. eurų parduodanti verslą Baltijos šalyse pasaulinei fondų valdymo bendrovei „Providence Equity Partners“. <br> T.Bauro nuotr. 
 „Modern Times Group“ (MTG) kovą pranešė už 115 mln. eurų parduodanti verslą Baltijos šalyse pasaulinei fondų valdymo bendrovei „Providence Equity Partners“. <br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2017, 1:27 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 1:49 PM

Birželio pradžioje Konkurencijos taryba leido bendrovei „Bitė Lietuva“ įsigyti visas bendrovių TV3, „Tele-3“ radijas bei Estijos „Viasat“ akcijas. Šiandien „Bitę“ valdanti JAV privataus kapitalo bendrovė visiškai užbaigė įsigijimo sandorį.

Bus keičiama ne tik kompanijos „MOdern Times Group“ vadovybė, bet ir bendrovės pavadinimas. „Nuo šiol kompanija vadinsi „All Media Baltics“. Pakeitėme ir savo prekės ženklą – nuo raudonos perėjome prie rožinės“, – kalbėjo naujas kompanijos valdybos pirmininkas Pierre Danonas.

Lietuvos operacijoms ir toliau vadovas dabartinė „Modern Times Group“ vadovė Laura Blaževičiūtė.

Saugos vietinį turinį 

Jis teigė, kad Baltijos šalių televizijos, kurias nusipirko bendrovė, išsiskiria savo vietinio turinio produkcija: „Dėl to šie kanalai yra žiūrimi, tai yra jų stiprybė. Ir mums tai yra vienas svarbiausių dalykų, dėl to jį ginsime ir garantuosime redaktorių nepriklausomybę“.

„Per paskutinius metus matome technologijų sprogimą – dalykai, kurie prieš kelis metus buvo neįmanomi, šiandien tampa realybe“, – sakė P.Danonas. Jis teigė, kad šiandien turinys sklinda per daugybę kanalų, o turinio įvairovė tapo milžiniška. 

P.Danonas teigė sieksiantis, kad bendrovei priklausantis mobiliojo ryšio operatorius „Bitė“ ir televizijos verslai dirbtų kartų: „Tai suteikia daugybę naujų galimybių“. 

Ruošiasi investuoti

P.Danonas teigė, kad bendrovė į Baltijos rinką yra pasirengusi investuoti bent 10 milijonų eurų.

P.Danono teigimu, bendrovės tikslas - kompanijos valdomus televizijos verslus paskleisti po visas įmanomas platformas ir suteikti galimybę vartotojams žiūrėti turinį kuo patogiau. 

"Tikrai naudosime vietinį turinį, bet taip pat planuojame aktyviai pirkti kitų kompanijų turinį, kad žmonės turėtų galimybę stebėti įvairų turinį", - sakė naujas kompanijos vadovas. 

Jis pažadėjo, kad tai ne vienintelės naujienos iš naujosios bendrovės "All Media Baltics": "Greitai turėsime ir daugiau žinių. 2018 metų pradžioje laukite mūsų - grįšime su revoliucinėmis technologijomis, kurios galės būti pritaikytos visų mūsų partnerių Baltijos šalyse. 

Nauju „Viasat Baltics“ vadovu tapo Antonas Dzyubenko. Jis pranešė apie naujus kompanijos planus - žiūrovams pasiūlyti HD raiškos kanalus. "Tikime, kad žiūrovams HD raiškos kanalai bus prieinami jau kitų metų pirmoje pusėje", - sakė A.Dzyubenko.

Nusipirko kovą

Kovą „Modern Times Group“ (MTG) kovą pranešė už 115 mln. eurų parduodanti verslą Baltijos šalyse pasaulinei fondų valdymo bendrovei „Providence Equity Partners“, kuriai priklauso ir Lietuvos bei Latvijos mobiliojo ryšio operatorė „Bitė“.

Sandoris taip pat apima Latvijos televizijos kanalus TV3, TV3+, TV6, Kanals 2 ir LNT bei Estijos TV3, TV3+, TV6. Tam ,kad jis būtų užbaigtas, reigėko sulaukti Baltijos šalių institucijų leidimų. 

TV3 grupei Lietuvoje priklauso nemokami televizijos kanalai TV3, TV6 ir TV8, interneto televizija „TV3 Play“, radijo stotis „Power Hit Radio“, portalas tv3.lt. TV3 valdoma „Smart AD network“ teikia interneto reklamos paslaugas. Lietuvoje nuolatinę atstovybę turinti „Viasat“ teikia mažmenines mokamos palydovinės televizijos platformos paslaugas ir iš abonentinio mokesčio finansuojamas vaizdo perdavimo paslaugas per neseniai įdiegtą „Viaplay“ platformą. „Viasat“ taip pat siūlo du Baltijos šalyse transliuojamus mokamus kanalus: „Viasat Sport Baltic“ ir „TV1000 Premium Baltic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting