Pasikeitė „Statybos produkcijos sertifikavimo centro“ vadovas

Iš pareigų pasitraukus nuo įmonės įkūrimo vadovavusiam viešosios įstaigos „Statybos produkcijos sertifikavimo centras“ (SPSC) direktoriui Robertui Enciui, laikinai eiti direktoriaus pareigas, kol bus paskirtas naujas vadovas, pavesta vyriausiajam produktų ir pastatų sertifikavimo ekspertui Valdemarui Gauronskiui.

 SPSC buvęs direktorius R.Encius. Šiuo metu valstybėje mažiausiai dvylika svarbių institucijų neturi vadovo – dirba laikinieji.<br> archyvo nuotr.
 SPSC buvęs direktorius R.Encius. Šiuo metu valstybėje mažiausiai dvylika svarbių institucijų neturi vadovo – dirba laikinieji.<br> archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 10:29 AM

Statybininko inžinieriaus išsilavinimą turintis, 54 metų naujasis įmonės vadovas V. Gauronskis sako, kad SPSC tikslai, uždaviniai ir siekiai nesikeičia, organizacija ir toliau vykdys visas priskirtas funkcijas ir prisiimtus įsipareigojimus.

„Patikimumas, stabilumas ir paslaugų kokybė yra svarbiausi mūsų veikloje. Ir toliau sieksime laiku įvykdyti gamintojų bei eksportuotojų lūkesčius, pagal tai plėtosime savo veiklą. Sieksime išlaikyti labai aukštai pakeltą kartelę“, – žada naujasis SPSC vadovas.

„Įmonė veikia gerai, yra puikiai vertinama tiek vidaus rinkoje, tiek ir užsienyje. Visada stengėmės būti tarp geriausių Europoje, o neretai pasisekdavo būti ir vienu žingsneliu priekyje savo kolegų“, – šiandien kalba ilgametę karjerą įmonėje baigęs R. Encius.

SPSC, kaip statybos produkcijos sertifikavimo, jų eksploatacinių savybių ir statybinių medžiagų gamybos kontrolės tikrinimo bei vertinimo įmonė, buvo įkurta 1996 metais. Šiuo metu įmonėje dirba 29 kvalifikuoti specialistai.

1999 metais SPSC tapo SPEurocer-Building asociacijos nare ir tapo pirmąja sertifikavimo įstaiga iš Rytų Europos, priimta į tokią organizaciją.

2004 m. kovą SPSC tapo notifikuota ES statybos produktų sertifikavimo įstaiga. SPSC yra ES Statybos produktų notifikuotųjų įstaigų grupės narė, Europos techninių įvertinimų organizacijos (EOTA) narė, bendradarbiauja su daugeliu šalių sertifikavimo įstaigomis.

SPSC notifikavimo sritis apima visus Lietuvoje gaminamus statybos produktus ir rinkai svarbius užsienyje gaminamus statybos produktus. Beveik 600 išduotų sertifikatų suteikia galimybę gamintojams produktus ženklinti CE ženklu. SPSC sertifikatus gavo daugiau kaip 40 užsienio šalių gamintojųir beveik 100 Lietuvos gamintojų. Nuo 2007 m. SPSC atestuoja pastatų energinio naudingumo sertifikavimo ekspertus, registruoja pastatų energinio naudingumo sertifikatus ir administruoja pastatų energinio naudingumo sertifikatų duomenų bazę. SPSC specialistai sukūrė ir nuolatos tobulina pastatų energinio naudingumo sertifikavimo programą NRG-sert. Ši programa jau tapo nepakeičiama priemone ne tik pastatų energinio naudingumo vertintojams, bet ir statytojams, investuotojams. Šiemet SPSC pristatys jau 4-ąją NRG-sert programos versiją.

2008 m. buvo pastatyta ir pradėjo veikti SPSC Nuotekų valymo įrenginių laboratorija. Vilniaus rajone veikiančioje laboratorijoje savo įrenginius bando Ispanijos, Airijos, Švedijos, Lenkijos, Estijos ir kitų ES šalių gamintojai.

Daugiau informacijos rasite www.spsc.lt tinklapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.