Aplinkos tausojimas paskatino verslo plėtrą

Šiauliuose įsikūrusi bendrovė „Putokšnis“ džiaugiasi išaugusiu pelnu ir planuojama verslo plėtra. Įmonės atstovė Dovilė Šteimantienė įsitikinusi – pranašumą jiems pasiekti padėjo efektyvi gamyba ir ekologiška mąstysena, kurią pavyko suderinti pasinaudojus Europos Sąjungos (ES) investicijų priemone „Eco-inovacijos LT+“.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 23, 2017, 9:47 AM

Anot Dovilės Šteimantienės, polietileno tereftalato (PET) ruošinių ir butelių produkcija bei prekyba užsiimančios bendrovės verslo sėkmei itin didelę įtaką turėjo galimybė pasinaudoti ES investicijų priemone „Eco-inovacijos LT+“. „Putokšnio“ veikla yra orientuota į aplinkosaugą, tad ekoinovacijų diegimas yra vienas iš ilgalaikių bendrovės tikslų. Projektas leido įmonei kryptingai judėti išmanaus verslo link ir plėtoti ekoinovacinius sprendimus. Tai suteikė konkurencinį pranašumą rinkoje“, – sako bendrovės atstovė.

Metų pradžioje pasinaudojusi ES finansavimu pagal priemonę įmonė įsigijo modernesnę techniką, užtikrinančią daugkartinį plastiko panaudojimą. Pasak įmonės atstovės, įgytas technologinis pranašumas leidžia bendrovei ne tik pasiūlyti tai, ko šiuo metu negali užtikrinti daugelis konkurentų, bet ir prisideda prie tvarios įmonės įvaizdžio kūrimo, kuris darosi vis aktualesnis klientams.

– Ar išsipildė jūsų lūkesčiai ir tikslai, kuriuos buvote numatę projekto pradžioje?

– Dar tik įpusėjus projektui, jau buvo matyti teigiami rezultatai. Taip pat galime pasidžiaugti įgytu technologiniu pranašumu – įsigijome modernią įrangą, kuri leido įmonei pradėti gaminti naujus PET ruošinių modelius ir taip praplėsti įmonės gaminių asortimentą. Gamybos proceso metu brokuotas arba reikalavimų neatitinkantis plastikas modernesnės įrangos dėka yra panaudojamas antrą kartą – tokiu būdu sumažinome pirminių žaliavų naudojimą ir padidinome verslo našumą. Planuojame, jog ateityje įmonės gaminiai taps ekologiškesni ir geriau išsaugos supakuotų produktų savybes – to šiuo metu negali pasiūlyti daugelis konkurentų. Matome, kad dėl technologinės plėtros ir aktyvaus žaliavų panaudojimo netolimoje ateityje gali tekti samdyti daugiau darbuotojų ir plėsti verslą. Džiugu, jog dėmesys ekoinovacijoms nelieka neįvertintas ir klientų – įmonė tapo patrauklesnė klientų akyse.

– Kas lėmė jūsų sprendimą teikti paraišką pagal priemonę „Eco-inovacijos LT+“?

– Bekuriant įmonės investicinius planus pamatėme kvietimą teikti paraiškas. Tuo metu kaip tik buvome išsikėlę tikslą orientuotis į beatliekinę gamybą, tad pamačius priemonę, atitinkančią mūsų lūkesčius ir verslo poreikius, nusprendėme teikti paraišką.

Verslui – 86,89 mln. eurų ES investicijų

Pasinaudojusios priemone „Eco-inovacijos LT+“ įmonės gali gauti finansavimą technologinėms ekoinovacijoms diegti, t. y. įsigyti įrenginius ir technologijas, kurios padės sumažinti neigiamą ūkinės veiklos poveikį aplinkai: tausoti gamtos išteklius, pareiti prie beatliekės gamybos, pakartotinai panaudoti ar perdirbti atliekas, panaudoti atliekamą šilumą ir kt. Pagal priemonę „Eco-inovacijos LT+“ įmonės kviečiamos teikti paraiškas finansavimui gauti iki 2017 m. lapkričio 30 d. Ūkio ministerijos administruojama priemone gali pasinaudoti smulkusis ir vidutinis verslas.

Šiuo kvietimu įmonių technologinių ekoinovacijų diegimui planuojama skirti iki 35 mln. eurų. Iš viso priemonei 2014­-2020 m. ES investicijų periodu numatyta 86,89 mln. eurų ES investicijų.

Naujienas apie ES investicijų priemonę „Eco-inovacijos LT+“ sekite ukmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/es-parama/2014-2020-m/eco-inovacijos-lt"="">ukmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/es-parama/2014-2020-m/eco-inovacijos-lt"" target="_blank">Ūkio ministerijos, Lietuvos verslo paramos agentūros bei ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.