„Maximos“ Kalėdų eglutės: nuo puošiančių stalą iki remiančių lubas

Savaitgalį didžiuosiuose Lietuvos miestuose buvo įžiebtos įspūdingos Kalėdų eglės. Prasidėjo šventinis staigmenų pilnas Kalėdų laukimas. O norintiems šventinę nuotaiką susikurti namuose, prekybos tinklas „Maxima“ šiemet pasiūlė itin gausų kalėdinių eglučių pasirinkimą: nuo nedidelių dekoratyvinių kompozicijų iki medelių, kurių viršūnės gali siekti kambario lubas.

 „Maximos“ nuotr.
 „Maximos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2017, 1:25 PM, atnaujinta Dec 4, 2017, 1:27 PM

„Parduotuvėse mūsų klientai ras daugybę įvairiausio dydžio lietuviškų eglučių vazonuose, taip pat Danijoje užaugintų švelniaspyglių kėnių, kurių malonus kvapas iškart pripildo namus ypatingos nuotaikos, kol visa šeima laukia Kalėdų. O įvairių kompozicijų iš šakelių su kankorėžiais, kaspinais ir žvakėmis – dar didesnė įvairovė. Pirkėjai jas dažnai renkasi norėdami papuošti stalą“, – atskleidžia „Maximos“ pirkimų departamento direktorė Vilma Drulienė. 

Iš viso lietuviško prekybos tinklo parduotuvėse šiemet galima įsigyti daugiau kaip pusšimtį skirtingų rūšių kalėdinių medelių, šakų kompozicijų ir vainikų. „Jeigu anksčiau buvo populiaru į vazą merkti vieną atskirą spygliuočio šaką, tai šiemet už patrauklią kainą galima įsigyti išraiškingą šakų kompoziciją, kuri atrodys tarsi miniatiūrinė eglutė, išlaikiusi tikros eglės formą ir lają“, – dalijasi V. Drulienė.

Į parduotuves atkeliaujančios eglutės yra užauginamos specialiai šventėms, joms taikomi griežti standartai, todėl pirkėjai žinodami, kokio dydžio Kalėdų medelis geriausiai derėtų jų namuose, „Maximoje“ gali lengvai rasti sau tinkamą – nuo 30 centimetrų aukščio šakelių kompozicijos, iki 2,25 metro aukščio kėnio, kuris pasižymi tuo, kad nenumeta spyglių.   

„Norint, kad medelis išliktų žalias ir gražus, jam būtinas vanduo. Įsigijus nukirstą eglutę, prieš įstatant į tvirtą stovą ir pamerkiant į vandenį, patariame šiek tiek patrumpinti kotą. Eglutė per parą gali sugerti iki 3 litrų vandens, todėl indą būtina nuolat papildyti vandeniu. Jeigu eglutė į namus atkeliavo vazone, geriausia žemę laistyti labai šaltu vandeniu arba priberti ledo gabalėlių. Labai svarbu, kad medelis nestovėtų prie radiatoriaus ar kito šilumos šaltinio“, – pataria V. Drulienė. 

Lietuviško prekybos tinklo atstovė pastebi, kad pirkėjai salės darbuotojų neretai klausia, kaip tinkamai persodinti vazone augančią eglutę. „Nusprendę eglutę iš vazono persodinti savo į savo sklypą, žmonės turėtų neskubėti – iš pradžių medelį derėtų pripratinti prie žemesnės temperatūros, palaikyti balkone, garaže ar kitoje vėsioje patalpoje. Sodinti reikėtų tik tada, kai atšyla žemė“, – pasakoja V. Drulienė. 

„Maximos“ pirkimų departamento direktorė pažymi, kad dauguma eglučių vazonuose į tinklo parduotuves atkeliauja iš tiekėjų Lietuvoje, todėl nenupirkti medeliai grįžta atgal į medelynus ir gali sulaukti kitų metų švenčių, kai kalėdinių atributų paklausa vėl išaugs. 

V. Drulienė priduria, kad puošnūs vainikai iš eglių ar kėnių šakelių yra ne tik Kalėdų, bet ir ką tik prasidėjusio Advento simbolis. Įprastai Advento vainikas yra papuošiamas keturiomis žvakėmis. Pirmą Advento sekmadienį uždegama pirmoji žvakė, po savaitės – antroji ir t.t., kol prieš pat Kalėdas namus nušviečia visų keturių žvakių liepsnelės, simbolizuojančios šviesos pergalę prieš tamsą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.