Latvijoje to dar nebuvo: sudarytas didžiausias NT finansavimo sandoris

106,5 mln. eurų vertės finansavimo sandoris, kurį šiandien Rygoje pasirašė SEB bankas ir Rygos „Akropolio“ projektą vystanti Latvijos bendrovė SIA M257, priklausanti „Akropolio“ įmonių grupei, tapo nauja kartele didžiausių nekilnojamojo turto (NT) projektų vystytojams.

 98 000 kv.m. ploto Rygos „Akropolyje“ įsikurs daugiau nei 200 parduotuvių, kavinių ir restoranų, ledo arena, kino centras, boulingo klubas, vaikų žaidimo erdvė ir 9000 kv.m. ploto aukščiausios klasės biurų pastatas.<br> Įmonės nuotr.
 98 000 kv.m. ploto Rygos „Akropolyje“ įsikurs daugiau nei 200 parduotuvių, kavinių ir restoranų, ledo arena, kino centras, boulingo klubas, vaikų žaidimo erdvė ir 9000 kv.m. ploto aukščiausios klasės biurų pastatas.<br> Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2017, 12:56 PM

Šis NT finansavimo sandoris yra didžiausias Latvijos istorijoje, o rinkos specialistai Rygos „Akropolį“ jau dabar mato kaip rinkos lyderį.

„Tai pirmasis daugiafunkcinis prekybos ir pramogų centras, kuris statomas Rygoje per pastaruosius devynerius metus ir esame laimingi, kad „Akropolis“ pasirinko SEB banką būti jo finansiniu partneriu. Mūsų atlikta rinkos analizė rodo, kad, lyginant su Vilniumi ir Talinu, Ryga turi mažiausią prekybos centrų pasiūlą vienam gyventojui. Todėl esame įsitikinę, kad mieste tikrai yra vietos dar vienam dideliam prekybos ir pramogų centrui. Neabejojame, kad „Akropolis“, turėsiantis didžiulę prekybos, pramogų ir paslaugų pasiūlą, taps vienu rinkos lyderių“, – sakė Latvijos SEB banko valdybos narys Ints Krasts.

98 000 kv.m. ploto Rygos „Akropolyje“ įsikurs daugiau nei 200 parduotuvių, kavinių ir restoranų, ledo arena, kino centras, boulingo klubas, vaikų žaidimo erdvė ir 9000 kv.m. ploto aukščiausios klasės biurų pastatas. Rygos „Akropolis“ bus pirmasis prekybos ir pramogų centras Latvijoje, pastatytas pagal BREEAM tvarių pastatų vertimo standartą.

Į Rygos „Akropolio“ projektą lietuviai iš viso investuos apie 200 mln. eurų. Pirmojo Latvijoje „Akropolio“ statybų darbus planuojama baigti 2019 m. sausį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?