L. Lubienė neatgaus 0,6 mln. eurų „Achemos“ paramos ledo rituliui

Vieno didžiausių koncernų Lietuvoje „Achemos grupė“ pagrindinei akcininkei Lydai Lubienei nepavyko prisiteisti beveik 0,6 mln. eurų žalos iš buvusių Jonavos trąšų gamintojos „Achema“ valdybos narių – žalos ji esą patyrė dėl jų sprendimų paremti ledo ritulio klubus, siekiant palaikyti geresnius santykius su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2017, 10:33 AM

Lietuvos apeliacinis teismas gruodžio 21 dieną atmetė L. Lubienės skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo sprendimą. L. Lubienė ir dar keturi „Achemos“ darbuotojai siekė įmonės naudai prisiteisti 579,2 tūkst. eurų iš buvusių bendrovės valdybos narių Romualdo Žadeikos, Tautvydo Misiūno, Kasparo Jurgelionio ir Jono Kaminsko.

„Finansinės paramos teikimo apskritai negalima vertinti kaip sprendimo, kuris tiesiogiai galėtų būti ekonomiškai (ne)naudingas bendrovei, nes paramos teikimas yra neatlygintinas, išskyrus tam tikrus įstatymo leidžiamus gavėjo įsipareigojimus“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

L. Lubienė siekė įrodyti, jog žala esą patirta, „Achemai“ 2014 metais skyrus paramą jau nebeegzistuojančiai komandai „Žalgiris“ ir kitai ledo ritulio komandai „HC Baltica“. 2014 metų liepą „Achemos“ valdyba nutarė tapti šiuo metu jau bankrutavusios viešosios įstaigos Ledo ritulio klubas „Žalgiris“ dalininke ir skyrė jai 289,6 tūkst. eurų paramą, be to, 289,6 tūkst. eurų parama skirta viešajai įstaigai „HC Baltica“.

Apeliacinio teismo teigimu, nebuvo pateikta įrodymų, kurie patvirtintų, kad „Achema“ turėjo kokių nors finansinių sunkumų būtent dėl to, kad išmokėjo ginčijamą paramos sumą.

2014 metų spalį Elektrėnuose vyko „Achemos“ finansuojamos ledo ritulio varžybos, kuriose susitiko Lietuvos ir Rusijos rinktinės ir kurias organizavo klubas „Žalgiris“.

Žiniasklaida skelbė, kad jos galėjo būti priedanga į Lietuvą atvykti „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojui Aleksandrui Medvedevui. Neoficialiai kalbėta, kad A.Medvedevas į Lietuvą atvyko susitikti su tuometiniu premjeru Algirdu Butkevičiumi, su kuriuo jau buvo susitikęs Sočio olimpinėse žaidynėse 2014-ųjų vasarį. Tačiau susitikimas neįvyko, nes tuomet A.Butkevičius viešėjo JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?