Vietos, kurias tiesiog būtina aplankyti 2018-aisiais

Yra daugybė miestų, kuriuos verta aplankyti bet kada. Bet yra ir tokių vietelių, kurios stovi ant revoliucijos slenksčio – netrukus čia iškils prabangūs viešbučiai, o gal kaip tik jos bus suvaržytos draudimais. 

 Jordanija - rami nuo konfliktų vietelė Viduriniuose Rytuose<br> 123 rf. nuotr. 
 Jordanija - rami nuo konfliktų vietelė Viduriniuose Rytuose<br> 123 rf. nuotr. 
 Borneo miškas, esantis Šiaurėje nuo Jakartos ir Rytuose nuo Singapūro, yra beveik visų iš 120 tūkst. planetoje likusių orangutangų namai. <br> 123 rf. nuotr. 
 Borneo miškas, esantis Šiaurėje nuo Jakartos ir Rytuose nuo Singapūro, yra beveik visų iš 120 tūkst. planetoje likusių orangutangų namai. <br> 123 rf. nuotr. 
 Nors Antarktika sulaukia daugiausia dėmesio, bet Pietuose Čilės Pantagonijos ledynai taip pat tirpsta<br> 123 rf. nuotr. 
 Nors Antarktika sulaukia daugiausia dėmesio, bet Pietuose Čilės Pantagonijos ledynai taip pat tirpsta<br> 123 rf. nuotr. 
 Tarp vietinių Dundee geriausiai žinomas kaip 19 amžiaus džiuto prekybos centras ir apelsinų marmelado  gimimo vieta. <br> 123 rf. nuotr. 
 Tarp vietinių Dundee geriausiai žinomas kaip 19 amžiaus džiuto prekybos centras ir apelsinų marmelado  gimimo vieta. <br> 123 rf. nuotr. 
 Anksčiau kelionė į Kambodžą galėjo prasidėti ir apsiriboti Khmero šventyklomis Angkor Wate.<br> 123 rf. nuotr. 
 Anksčiau kelionė į Kambodžą galėjo prasidėti ir apsiriboti Khmero šventyklomis Angkor Wate.<br> 123 rf. nuotr. 
 Kol San Paulas vis pilnėja, kitas Brazilijos miestas – Salvadoras – juda priešina linkme.<br> 123 rf. nuotr. 
 Kol San Paulas vis pilnėja, kitas Brazilijos miestas – Salvadoras – juda priešina linkme.<br> 123 rf. nuotr. 
 Neseniai vietiniai ėmė vilioti turistus Slovėnijos gamtos grožiu bei kalvotais peizažais.<br> 123 rf. nuotr. 
 Neseniai vietiniai ėmė vilioti turistus Slovėnijos gamtos grožiu bei kalvotais peizažais.<br> 123 rf. nuotr. 
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 3, 2018, 6:50 PM

Tinkama vieta tinkamu laiku yra tai, kas gali smagias atostogas paversti tiesiog stebuklingomis, rašo „Bloomberg" ir pateikia sąrašų vietų, kurias geriausia aplankyti 2018 metais. 

Salvadoras

Kol San Paulas vis pilnėja, kitas Brazilijos miestas – Salvadoras – juda priešina linkme. Netrukus čia bus baigtas penkerius metus trukęs istorinis miesto restauravimas. 

Dar neseniai buvęs apleistas miesto centras, kuriame pilna senesnių nei 400 metų baroko stiliaus pastatų, vėl ims bruzdėti. Kadaise garsėjęs kaip prekybos vergais centras, Salvadoras ir šiandien yra  Afro-braziliškos muzikos kultūros širdis. 

Į Salvadorą geriausia vykti tada, kai ten yra vasara – gruodžio-balandžio mėnesiais. Liepa ir rugpjūtis šalyje yra lietingi mėnesiai, tad šiuo metų Salvadorą siūloma aplenkti. 

Čilės Patagonija

Nors Antarktika sulaukia daugiausia dėmesio, bet Pietuose Čilės Pantagonijos ledynai taip pat tirpsta. Laimei keliautojai, kurie norėtų šią vietą patirti anksčiau nei vėliau, neseniai atsirado naujų pasiūlymų. 

Kelionių agentūra „Black Tomato“ siūlo turistams vykti į laukinį Ayseno regioną ir paklaidžioti po čia esančias olas ar palaipioti ledynais.

Norintiems keliauti dar piečiau, siūloma keliauti laivu. Nuo metų pradžios čia pradės kursuoti 210 keleivių talpinantis laivas „Ventus Australis“, kuris kvies į keturių naktų kelionę po Tierra sel Fuego fjordus. Norintys dar įspūdingesnių atostogų, galės rinktis ir 3 savaičių trukmės kelionę Čilės pakrante. 

Geriausia į Čilės Patagoniją vykti anksti kovą, kai didieji turistų srautai prasisklaido, o viešbučiai ima skelbti atostogas. Liepą čia kojos geriau nekelti – žiemos Čilės Patagonijoje šaltos ir lietingos, o dauguma viešbučių nedirba. 

Borneo

Borneo miškas, esantis Šiaurėje nuo Jakartos ir Rytuose nuo Singapūro, yra beveik visų iš 120 tūkst. planetoje likusių orangutangų namai. 

Skirtingai nei kaimyninės salos, Borneo dar neturi populiaraus žemėlapio turistams. Nepaisant to, čia galima rasti tiek prabangių viešbučių turistams, kurie čia plūsta stengdamiesi susipažinti su laukine gamta, kol orangutangų populiacija dar labiau nesumažėjo, tiek kruizų srauniomis upėmis. 

Visai netoliese įsikūręs Balis, bet Borneo apsilankę dažnai teigia, kad čia keliauti nebereikia – Borneo yra tikras brangakmenis, šalia kurio kitų atrakcijų ieškoti nebereikia. 

Šią vietą geriausia lankyti gegužės-spalio mėnesiais, kai laukinė gamta čia pati aktyviausia. Gruodį ir sausį teritoriją skalauja lietūs, tad atostogoms tai tikrai ne pats geriausias laikas. 

Jordanija

Jordanija - rami nuo konfliktų vietelė Viduriniuose Rytuose pastaraisiais metais gali džiaugtis dviženkliais skaičiais išaugusiu turistų skaičiumi. Ateityje jų turėtų tik daugėti – iš turizmo gauti pinigai leidžia šaliai rūpintis infrastruktūra.

Neseniai buvo atidarytas pėsčiųjų takas iš Umm Qaiso Šiaurėje į Aqaba Pietuose. Keliaujant daugiau nei 600 kilometrų keliu galima pamatyti viską, ką geriausio gali pasiūlyti kultūra. Tiesa, kelionė nelengva – įveikti ją reiktų 40 dienų ir 40 naktų. Tiesa, galima rinktis ir trumpesnes kelio atkarpas. 

Į Jordaniją geriausia keliauti balandžio-rugsėjo mėnesiais. Gruodžio-vasario mėnesį šią šalį geriau aplenkti – naktys dykumose tuomet būna ypatingai šaltos, o pernai čia net pasnigo. 

Dundee

Nedaug turistų yra girdėję apie šią vietą Škotijoje, 90 kilometrų nuo Edinburgo miesto. Tarp vietinių Dundee geriausiai žinomas kaip 19 amžiaus džiuto prekybos centras ir apelsinų marmelado  gimimo vieta. 

Bet netrukus čia atsiras dar viena atrakcija – bus atidarytas pirmasis Škotijoje dizaino muziejus, kuris įsikurs įspūdingame pastate ant pakrantėms, primenančiame didžiulį laivą. 

Ir tai tik dalis 1,3 milijardo vertės miesto atnaujinimo projekto – bus atidaryta ir nauja traukinių stotis, įrengta daugybė meno instaliacijų ir miesto paplūdimys.

Miestą geriausia lankyti gegužės mėnesį, aplenkiant didžiąsias turistų minias. Prasčiausias laikas čia vykti yra lapkritis-vasaris, kai dienos čia labai trumpos, o lietaus – labai daug. 

Kambodža 

Anksčiau kelionė į Kambodžą galėjo prasidėti ir apsiriboti Khmero šventyklomis Angkor Wate. Bet dabar vis daugiau turistų atranda ir kitus natūralius šios šalies stebuklus – modernumo nepaliestas salas ir kalvotus atogrąžų miškus, kuriuose netrukus pradės kilti prabangūs viešbučiai. 

Rudenį Kambodža turistams jau galės pasiūlyti galimybę apsigyventi palapinėje nuostabios gamtos apsuptyje, kur gyvena laukiniai drambliai, meškos ir tigrai. Norintiems prabangiau visai netoliese galima rasti ir prabangių vilų su nuosavais baseinais ar net vyno rūsiais. 

Kambodžą aplankyti geriausia lapkritį, kai čia prasideda sausasis sezonas. Taip pat galima čia atvykti birželio-rugpjūčio mėnesiais, kai apgyvendinimas pigesnis, o žmonių mažiau. Šios vietos turistai paprastai vengia balandį, kai tiesiog per karšta, ir spalį, kai oras čia itin lietingas. 

Namibija

Namibijoje galima pamatyti ne tik įspūdingas kopas bei išdegintas lygumas. Netrukus, kai bus sutvarkyta miesto infrastruktūra, tyrinėti šią vietoje bus kur kas patogiau. Visai neužilgo Namibijoje iškils stovyklaviečių grandinė. 

Turistai čia galės susipažinti su Himbos žmonių kultūra, kuri ilgą laiką buvo izoliuota nuo plačiojo pasaulio bei išvysti daugiau kaip 2 tūks.t metų senumo piešinius olose. Namibijoje taip pat bus galima aplankyti safarius visai šeimai. 

Namibiją siūloma lankyti birželio-spalio mėnesiais. Čia vykti nepatariama gruodžio-kovo mėnesiais, kai šalyje būna lietinga, karšta ir drėgna. Tuo metu slepiasi net laukiniai gyvūnai, todėl juos pamatyti kur kas sunkiau. 

Slovėnija

Šią šalį galima pavadinti antra Islandija. Neseniai vietiniai ėmė vilioti turistus Slovėnijos gamtos grožiu bei kalvotais peizažais. Netrukus Alesas Cesenas, vienas garsiausių pasaulio alpinistų, atidarys čia akademiją, kuri siūlys ekspedicijas po Julijos alpes.

Slovėnijoje džiugina ne tik gamtos grožis. Ne vienas į šią šalį traukia dėl geriausios pasaulyje moters šefės – Hisos Franko – kuri sugeba neįitikėtinai paruošti maistą iš vietinių ingredientų, tokių kaip upėtakiai, kaštonai bei ėriena. 

Slovėnija gražiausia gegužės-birželio mėnesiais, kai visa šalis sužaliuoja. Tai taip pat laikas, kai vyksta Vyšnių festivalis, kurio metu švenčiamas vaisių derlius. Pilkiausia Slovėnija lapkričio mėnesį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti