Nuo šių metų pradžios „Lietuvos geležinkelių“ traukiniai – kitokie

Nuo šių metų pradžios visi elektriniai „Lietuvos geležinkelių“ traukiniai naudoja tik iš atsinaujinančių išteklių pagamintą energiją. Tad populiariausiu maršrutu keleiviai važiuoja visiškai neteršdami aplinkos.

„Lietuvos geležinkeliai“ planuoja iki 2022 metų elektrifikuoti Vilnių ir Klaipėdą jungiančią transporto arteriją.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Lietuvos geležinkeliai“ planuoja iki 2022 metų elektrifikuoti Vilnių ir Klaipėdą jungiančią transporto arteriją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 10:15 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:19 AM

Kaip pranešime rašo „Lietuvos geležinkeliai“, populiariausias elektrinių traukinių maršrutas – Vilniaus-Kaunas. Juo pervežama apie trečdalį visų vietiniais maršrutais važiuojančių keleivių.

„Elektriniai traukiniai jau dabar yra aplinkai draugiškesnės transporto priemonės, nei varomos, pavyzdžiui, dyzelinu ar benzinu. O pradėję naudoti atsinaujinančių išteklių energiją, keleiviams siūlome važiuoti tarp Vilniaus ir Kauno ar Vilniaus ir Trakų nedarant jokio neigiamo poveikio aplinkai. Taigi galima sakyti, kad tai yra aplinkai draugiškiausia transporto priemonė“, – kalbėjo „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

„Lietuvos geležinkeliai“ planuoja iki 2022 metų elektrifikuoti Vilnių ir Klaipėdą jungiančią transporto arteriją. Tuomet elektriniais traukiniais pervežamų keleivių dalis išaugs iki maždaug dviejų trečdalių, skelbia įmonė.

Be to, elektriniais traukiniais bus pervežama ir didžioji dalis krovinių. Todėl per metus bus sunaudojama net 25 tūks. tonų mažiau dyzelino, į aplinką nebus išmetama 83 tūkst. tonų anglies dvideginio.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?