„A2B TAXI“ – lietuvių projektas, metantis iššūkį UBER

Kriptovaliutų projektams vis labiau populiarėjant pasaulyje, lietuvių bendrovės neatsilieka ir žengia koja kojon su tarptautiniais projektais.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 3:04 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:33 PM

Vilniuje veikiančios taksi bendrovės „A2B Taksi“ vadovas Tomas Peleckas praėjusiais metais subūrė profesionalų komandą, vykdančią bendros taksi platformos 46 Europos miestuose projektą.

Mobilioji programėlė veiks 46 Europos miestuose

Pasak T. Pelecko, kuriama platforma suvienys licencijuotus taksi vairuotojus, dirbančius skirtinguose Europos miestuose. 2018 metų trečiąjį ketvirtį platforma pradės veikti Varšuvoje, Berlyne, Frankfurte, Hamburge, Miunchene, vėliau – Londone, Paryžiuje, Amsterdame ir kt. Prognozuojama, kad mobiliąja programėle naudosis 75 milijonai Europos gyventojų, o platformos metinė apyvarta įgyvendinus projektą sieks per 650 milijonų eurų.

Meta iššūkį taksi pavėžėjų paslaugoms

Projekto komanda, paklausta, kaip kilo idėja kurti dar vieną mobiliąją taksi paslaugų programėlę, teigia, kad jų kuriamo produkto rinkoje dar nėra.

„Skirtinguose miestuose veikiančios mobiliosios taksi programėlės kol kas užima labai nedidelę rinkos dalį, dažniausiai jos veikia viename ar keliuose miestuose šalyje. Tokios platformos kaip „Uber“, „Lyft“ yra gerai žinomos pasaulyje, tačiau veikia nelicencijuotų taksi vairuotų pagrindu. Pastebėjome, kad dėl pavėžėjimo paslaugas teikiančių bendrovių kvalifikuoti vairuotojai praranda nemažą dalį užsakymų, o taksi klientai yra nepatenkinti nelicencijuotų vairuotojų teikiamų paslaugų kokybe. „Uber“ klientų nusiskundimai, pavėžėjų paslaugų apribojimas ne viename didžiausių Europos miestų parodė, kad tiek vartotojai, tiek susijusios institucijos yra pasiruošę ir nori aukštesnės kokybės paslaugų, tikimės, kad mūsų projektas ir užpildys šią taksi industrijos spragą“,– sakė T. Peleckas.

Kriptovaliutos – ne tik kapitalo pritraukimo forma

„A2B Taxi“ platforma ruošiasi platinti platformos žetonus ICO būdu, oficiali ICO pradžia skelbiama šių metų kovo septintą dieną. ICO metu planuojama pritraukti per 27 milijonus JAV dolerių.

Nors didžioji dalis tokio tipo projektų žetonus leidžia tik kaip kapitalo pritraukimo priemonę, „A2B Taxi“ sugalvojo ir kitą tokenų paskirtį, jais bus atsiskaitoma sukurtoje platformoje už taksi paslaugas, o žetonų savininkai, įsigiję juos ICO būdu, taip pat gaus nemokamą kilometražą, kurį galės panaudoti taksi paslaugoms.

Privalumas – rinkoje jau veikianti paslauga

Kaip vieną didžiausių „A2B TAXI“ privalumų T. Peleckas įvardija jau egzistuojančią paslaugą ir patirtį taksi rinkoje. T. Pelecko įkurta bendrovė A2B jau turi 40 „Volkswagen Jetta“ ir „Škoda Octavia“ automobilių, bendrovėje dirba tik licencijuoti taksi vairuotojai, bendradarbiaujama su daugiau nei 200 verslo klientų, o 2015 metais įkurtos bendrovės metinė apyvarta siekia daugiau nei 2 milijonus eurų.

„Didžioji dalis ICO projektų pradeda rinkti kapitalą teturėdami idėją ir entuziastų komandą, jaučiame, kad tai, jog jau veikiame taksi rinkoje, yra vienas didžiausių mūsų privalumų. Pirmoji mobiliosios programėlės versija bus išbandyta Vilniuje, tai mums leis greičiau išanalizuoti sukurtą produktą ir patobulinti jį prieš paleidžiant kituose Europos miestuose. Turima patirtis mums leidžia įsigilinti tiek į taksi kliento, tiek į vairuotojo situaciją ir užtikrinti, kad bus įgyvendinti jų lūkesčiai. Žinoma, ne mažiau svarbu ir projekto komanda, kuri turi patirties „blockchain“ technologijų, taksi, finansų sektoriaus, rinkodaros srityse“, – sakė T. Peleckas.

Daugiau apie „A2B Taxi“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.