„Respublikos“ leidinių grupėje – svarbios permainos

Žurnalistas Alfredas Zdramys paliko savaitraščio „Respublika“ bei dienraščio „Vakaro žinios“ redaktoriaus postą.

Skelbiama, kad į aktyvią redakcinę veiklą grįžo „Respublikos“ leidinių grupės savininkas V.Tomkus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Skelbiama, kad į aktyvią redakcinę veiklą grįžo „Respublikos“ leidinių grupės savininkas V.Tomkus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Skelbiama, kad į aktyvią redakcinę veiklą grįžo „Respublikos“ leidinių grupės savininkas V.Tomkus.<br>V.Balkūno nuotr.
Skelbiama, kad į aktyvią redakcinę veiklą grįžo „Respublikos“ leidinių grupės savininkas V.Tomkus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-02-13 15:25, atnaujinta 2018-02-13 18:20

Jis vadovaujančias pareigas leidiniuose ėjo apie dešimtmetį.

Kaip BNS patvirtino bendrovės „Respublikos“ leidinių direktorė Diana Veleckienė, prieš kelias savaites savo noru pasitraukus A. Zdramiui į aktyvią redakcinę veiklą grįžo „Respublikos“ leidinių grupės savininkas Vitas Tomkus.

„Vyriausiasis redaktorius, atsisakęs šalutinių verslų, nereikalingų įmonių, užsiėmė žurnalistika. Ji yra labai svarbi tiek mums, kaip darbuotojams, tiek jam asmeniškai, tiek Lietuvai. Šiuo metu jis moko jaunąją kartą. Manau, kad tai padės atkurti spausdinto žodžio autoritetą Lietuvoje, – sakė D. Veleckienė. – Vyriausiasis redaktorius Vitas Tomkus buvo atsitraukęs nuo redakcijos, nuo veiklos, nuo žiniasklaidos, šiuo metu jis tikrai aktyviai dalyvauja redaguojant „Vakaro žinias“, „Respubliką“, „Laisvalaikį“ ir kitus priedus.“

Bendrovė viešai nurodo, kad šiuo metu abiejų leidinių vyriausiasis redaktorius yra Vitas Tomkus, „Respublikos“ redaktorius yra Jaunius Pocius, „Vakaro žinių“ – Jurgita Žemaitytė.

D. Veleckienė taip pat patvirtino, jog bus siekiama, kad šiuo metu kartą per savaitę leidžiama „Respublika“ vėliausiai nuo kitų metų vėl taptų dienraščių lydere.

„Mes, visa „Respublikos“ žmonių komanda, esame pasiruošę kariauti už skaitytojus, jų palankumą, už jų palaikymą. Kaip rašėme, taip ir rašysime apie tai, kas esminga, nesiveldami į pigius skandaliukus“, – teigė ji.

Pernai liepos pabaigoje pranešta, kad V. Tomkus parduoda kontrolinį naujienų agentūros ELTA akcijų paketą buvusiai vienai Darbo partijos vadovių Gitanai Markovičienei. Sandoris kol kas nėra baigtas.

Pernai gruodį paskelbta, kad V. Tomkus ir „Respublikos“ leidiniai parduoda 39 proc. alaus daryklos „Gubernija“ akcijų verslininko Dariaus Mockaus netiesiogiai valdomai alkoholio gamybos įmonių grupei „MV Group Production“. Dar 39,97 proc. „Gubernijos“ akcijų parduoda Romualdas Dunauskas, Vijoleta Dunauskienė ir bendrovė „Javelin Finance“. Šis sandoris taip pat nebaigtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.