Lietuvos bankų teisinės aplinkos gerinimui – partnerystė

Lietuvos bankų teisinės aplinkos gerinimui – partnerystė

  Asmeninio archyvo nuotr.
  Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2018, 1:36 PM, atnaujinta Apr 26, 2018, 7:53 PM

Kovo 22 d. advokatų kontora TGS Baltic ir Lietuvos bankų asociacija (LBA) pasirašė bendradarbiavimo sutartį. LBA prezidento Manto Zalatoriaus ir TGS Baltic partnerio, bankų ir finansų departamento vadovo Viliaus Bernatonio parašais užtvirtinta partnerystė yra ilgalaikio organizacijų bendradarbiavimo padarinys. 

„Pasirašę bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos bankų asociacija, tęsiame abipusiškai naudingą ir prasmingą organizacijų bendradarbiavimą. Šiandien priimti šalių įsipareigojimai sudaro galimybes kontorai dalintis teisine patirtimi ir taip prisidėti prie Lietuvos bankų teisinės aplinkos gerinimo. Tikimės, kad mūsų indėlis padės kuriant konstruktyvią sąveiką tarp bankų, jų klientų ir reguliuotojo“,- sako Vilius Bernatonis, advokatų kontoros TGS Baltic partneris.
Tai pirma tokio tipo partnerystė Lietuvos bankų asociacijai. Kaip išimtinis partneris  teisės klausimais TGS Baltic  konsultuos LBA, dalinsis bankų ir finansų, kapitalo rinkų, asmens duomenų ir kitų finansų teisės sričių patirtimi. Kontoros teisininkai dalyvaus bankams aktualių teisės aktų projektų rengime, derinime bei svarstyme. 
„Tikime, kad mūsų abipusis bendradarbiavimas padės dar labiau sustiprinti reikšmingą LBA siekį – užtikrinti gerą bankinio sektoriaus aplinką, pasiekti betarpišką dialogą su visuomene, priežiūros institucijomis ir įstatymų leidėjais.

Pagalba ir kompetencija sprendžiant teisinius klausimus bankų ir finansų bei kitose teisės srityse tuo tikslu neatsiejama. Būtent tokiais išskirtiniais partneriais pasirinkome „TGS Baltic” advokatų kontorą, kurios teisininkai jau ne kartą pademonstravo profesionalumą ir yra gerai žinomi teisinėje bei verslo visuomenėje tiek Lietuvoje, tiek užsienyje“,– sako Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius.

Lietuvos bankų asociacija (LBA) savo veiklą vykdo jau daugiau nei 25 metus. Ji vienija „Citadele“, „Danske Bank“, „Luminor“, Medicinos, „OP Corporate Bank“, SEB, „Swedbank“, Šiaulių bankus ir Lietuvos centrinę kredito uniją.
TGS Baltic yra viena didžiausių advokatų kontorų Baltijos šalyse, teikianti visas komercinės teisės paslaugas. Kontora turi biurus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, kuriuose dirba virš 130 teisininkų bei priklauso pasauliniam nepriklausomų advokatų kontorų tinklui „TerraLex“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.