Yra salų, kuriose nuo liepos bus draudžiama nuomoti turistams butus

Palmos mieste Ispanijai priklausančioje Maljorkos saloje butų ir apartamentų savininkai nuo liepos nebegalės nuomoti savo būstų turistams, informuoja „Euobserver“.

 Palmos miestui priklausančioje saloje butų ir apartamentų savininkai nuo liepos nebegalės nuomoti savo būstų turistams.<br> Scanpix-AFP nuotr.
 Palmos miestui priklausančioje saloje butų ir apartamentų savininkai nuo liepos nebegalės nuomoti savo būstų turistams.<br> Scanpix-AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 12:21 PM

Belearų salų administracinis centras Palma taps pirmuoju tokį draudimą įvesiančiu Ispanijos miestu. Šiuo žingsniu siekiama susidoroti su masiniu turizmu ir perpildytomis teritorijomis.

Palmos meras teigė, kad draudimas taps pavyzdžiu nuo masinio turizmo kenčiantiems miestams. Tačiau, verslo asociacijų teigimu, didžioji dalis šeimų bus paveiktos finansiškai.

Kol kas nežinoma, ar draudimas bus taikomas tik privatiems butams, apie kuriuos savininkai skelbia mobiliosiose programėlėse arba interneto puslapiuose. Draudimas negalios namams ir vasarnamiams, išskyrus, kai jie yra įsikūrę saugomose teritorijose, šalia oro uosto arba pramoninėse zonose.

Remiantis Ispanijos laikraščio „El Pais“ pranešimais, tik 645 iš 11 tūkst. Palmoje turistams siūlomų būstų turi nuomai reikalingas licencijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.