Stiuardesės padavė į teismą oro bendrovę – priežastis moteriška

Dvi aviakompanijos „Frontier Airlines“ stiuardesės šią kompaniją padavė į teismą. Tokiam žingsniui ryžtasi dėl to, kad joms darbe neleisdavo nusitraukti pieno iš krūtų,  rašo portalas „Airlive“.  

 Dvi aviakompanijos „Frontier Airlines“ stiuardesės šią kompaniją padavė į teismą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dvi aviakompanijos „Frontier Airlines“ stiuardesės šią kompaniją padavė į teismą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2017, 2:20 PM, atnaujinta May 25, 2017, 3:05 PM

Jo Roby ir Stacy Rewitzer kaltina darbdavį diskriminacija. Ieškovės teigia, kad joms neretai tenka dirbti 10–12 valandų per parą. Be to, moterims vadovybė nesuteikia nei vietos, nei laiko, kad jos galėtų kas tris ar keturias valandas nusitraukti pieną iš krūtų. Skrydžių palydovės pareikalavo keisti šią praktiką. 

Ieškinyje taip pat teigiama, kad „Frontier Airlines“ nesuteikia darbuotojoms motinystės atostogų vaikui prižiūrėti. Vietoj to moterims siūloma imti nedarbingumo pažymas, laisvas dienas arba eiti nemokamų atostogų. 

Amerikos pigių skrydžių bendrovės atstovai savo ruožtu patikino, kad jie laikosi visų įstatymų ir darbo sutarties nuostatų. Jie taip pat sakė bandą užtikrinti, kad visoms skrydžių palydovėms būtų skirtos vietos, kur jos galėtų nusitraukti pieną. 

Vasario mėnesį keleivė iš Singapūro pasiskundė dėl policijos veiksmų Frankfurto prie Maino oro uoste. Pasak turistės, Vokietijos teisėsaugos pareigūnai tariamai privertė ją nusitraukti  pieną tiesiai oro uoste. 

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.