Estijos „Nordica“: „AirBaltic“ taikosi į tarptautinę pigių skrydžių rinką

Latvijos skrydžių bendrovės „AirBaltic“ sprendimas dėl didelio skaičiaus „Bombardier CS300“ lėktuvų įsigijimo gali atspindėti jos ambicingus planus tarptautinėje pigių skrydžių rinkoje, pareiškė Estijos aviakompanijos „Nordica“ vadovas Jaanas Tammas.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-28 16:49

„Tiek pagal pasirinktų lėktuvų tipą, tiek ir pagal jų skaičių galima spėti, kad „AirBaltic“ planuoja skverbtis į tarptautinę pigių skrydžių rinką, konkuruoti su tokiomis aviakompanijomis kaip „Ryanair“, „Wizzair“, „EasyJet“. Tai būtų nelengva, bet aš palinkėčiau jiems sėkmės“, - sakė J. Tammas.

Jo žodžiais, tokie „AirBaltic“ ketinimai būtų naudingi „Nordica“, kuri galėtų įsitvirtinti kaip regioninė aviakompanija ir Latvijos skrydžių bendrovei ji nebebūtų artimiausia konkurentė.

Kaip jau buvo skelbta, „AirBaltic“ pranešė pirmadienį su Kanados lėktuvų gamintoju „Bombardier Commercial Aircraft“ pasirašiusi 30-ies orlaivių „Bombardier CS300“ pirkimo sutartį. Ja numatyta dar 30 tokių lėktuvų užsakymo galimybė.

Pirmuosius iš 2015-2016 metais užsakytų 20-ies 145-ių vietų „Bombardier CS300“ Latvijos oro vežėja gavo 2016-ųjų pabaigoje. Šių metų pabaigoje bendrovės žinioje turėtų būti 14 tokių lėktuvų, o likusieji bendrovei bus perduoti iki 2019-ųjų pabaigos.

Dabar „Air Baltic“ aptarnauja daugiau kaip 70 oro linijų iš Rygos, Vilniaus ir Talino.

80 proc. „AirBaltic“ akcijų valdo valstybė, 20 proc. - Danijos investuotojui Larsui Thuesenui (Larsui Tuesenui) priklausanti bendrovė „Aircraft Leasing 1“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.