Slaptos Vilniaus terasos, kurias tiesiog privalote aplankyti šią vasarą

Šiemet vasara Lietuvoje apsilankė netikėtai. Žinant, kad tikrai gali būti ir kitaip, šilti vasaros vakarai įpareigoja kuo daugiau laisvalaikio praleisti besimėgaujant besileidžiančios saulės spinduliais net jei iš miesto pabėgti dar negali. Dalinuosi penkiomis išskirtinėmis miesto terasomis, kurias šiemet aplankyti – būtina, o leidžiant laiką jose supranti, koks Vilnius vis dėlto yra nuostabus.

 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Barbora Grigaliūnaitė

2018-06-01 19:43


The Owls

Kai norisi kuo greičiau pabėgti nuo miesto šurmulio, tačiau negali nutolti per daug toli nuo centro, „The Owls” terasa tarp Valakampių miško ir Neries vingio paplūdimių yra ta vieta, kur galite trumpam pamiršti, kad vasarą jums vis dėlto tenka leisti mieste. 

Terasa įsikūrusi prie pat tarpdisciplininio edukacijos, rezidencijų ir parodų centro „Rupert”. Čia rasite viską, ko vasarą reikia tikram vilniečiui – išskirtinę architektūrą vienoje gražiausių Vilniaus vietų, puikų grill patiekalų ir gėrimų meniu bei galimybę užsiimti įvairiomis veiklomis nuo pasivaikščiojimo Neries pakrante iki mini futbolo terasos ir kitų lauko žaidimų.

Facebook: https://www.facebook.com/theowlspub/
Adresas: Vaidilutės g. 79

The Great Tit

Basanavičiaus gatvė Vilniuje karštą vasaros dieną gali priminti pačią tikriausią dykumą. Tačiau tik ne tuo atveju, jei žinote, kur rasti slaptą oazę – „The Great Tit” terasą pačiame Vilniaus centre. 

Mažutėlė kavinė vilniečiams siūlo ne tik puikų maistą, pusryčius visą dieną, kavą bei kitus gėrimus, tačiau ir įdomius renginius karštais vasaros vakarais. Apsilankyti būtina nepraeiti.

Facebook: https://www.facebook.com/thegreattit/?ref=br_rs
Adresas: J. Basanavičiaus g. 7, Vilnius

Love bar

Prieš beveik metus atsidaręs kokteilių baras „Love” Vilniuje buvo tarsi gaivaus oro gūsis, tačiau nenustoja stebinti iki šiol. Sezoniniais kokteliais iš rūgštynių, rabarbarų, šeivamedžių, aronijų ir kitų Lietuvoje augančių gėrybių, garsėjanti vieta vilniečiams vos prieš kelias dienas pristatė itin stilingą miesto terasą. 

Kaip visada, Love nesirinko lengviausio kelio ir liko ištikimi dizaino estetikai. Terasos pasididžiavimas – vieno iš žymiausių mid-century vokiečių baldų dizainerio Hartmuto Lohmeyerio kėdės, kuriose patogiai gurkšnojant kokteilį miesto raudonųjų žibintų gatvė bei Halės turgus sužimba naujomis spalvomis. 

Facebook: https://www.facebook.com/LoveBarVilnius/
Adresas: Pylimo g. 59, Vilnius

Vingio istorijos

Džiugu, kad Vingio parkas pagaliau po truputi gauna nusipelnytos šlovės spindulių, kurie visada stipresni vasarą. Tuo tarpu pačiame jo širdyje įsikūrusi vasaros terasa „Vingio istorijos” – be abejonės viena iš geriausių vėlyvų savaitgalio pusryčių krypčių tiek su šeima, tiek ir kankinant prisiminimams po vakarykščio vakarėlio. Kątik atnaujinta vasaros terasa sezono metu dirba kasdien, o lankytojus džiugina ne tik puikiu maistu, Mimozomis, bet ir smagiais vėlyvų vasaros vakarų renginiais.

Facebook: https://www.facebook.com/vingioistorijos/
Adresas M. K. Čiurlionio g. 100, Vingio parkas, Vilnius

Downtown Forest Hostel

Vasaros vakarai „Downtown Forest Hostel” – išties magiški. Galbūt labiausiai dėl to, kad Užupyje besisupant hamake lemputėmis tarp medžių nukabintoje terasoje prarandi laiko nuovoką ir pasijunti tarsi indie filmo herojus, muzikos festivalio lankytojas ar mažų mažiausiai turistas vienoje madingų Europos sostinių. 

Terasa jau spėjo išpopuliarėti savo pasiūlymu mieste patiems surengti grill vakarėlį („Downtown Forest Hostel” svečiai vietoje gali išsinuomoti grilį ir ant jo kepti savo atsineštą maistą), puikiais renginiais ir fantastiška aplinka. Šiemet terasos šeimininkai planuoja dar daugiau įsimintinų vasaros vakarų.

Facebook: https://www.facebook.com/downtownforesthostel/
Adresas Paupio g. 31A, Vilnius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?