Vaistininkai pranoko lūkesčius – klos pinigus už nuomą

Pranoko netgi slapčiausius lūkesčius. Taip pasibaigusį patalpų poliklinikoje nuomos aukcioną įvertino Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Marijus Velička.

Šiame Dainų PSPC pastate įsikursianti vaistinė mokės rekordinę nuomą.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiame Dainų PSPC pastate įsikursianti vaistinė mokės rekordinę nuomą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jun 2, 2018, 11:40 AM

Dainų pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC) anksčiau veikė vaistinė, tačiau ją buvo nutarta iškraustyti. Dabar susizgribta, jog gydymo įstaigose esančios patalpos yra geidžiamiausias vaistininkų taikinys, todėl nuspręsta surengti aukcioną.

Dėl 35,67 kvadratinio metro ploto patalpos varžėsi 12 dalyvių. Buvo nustatyta pradinė 45 eurų kaina, bet ji pakilo rekordiškai.

„Mažiausia kaina buvo 76, didžiausia – net 204 eurai už kvadratinį metrą, – sakė M.Velička. – Sutartį pasirašysime su 147,19 euro pasiūliusiu antrosios vietos laimėtoju, nes didžiausią nuomą ketinęs mokėti dalyvis nusprendė trauktis palikęs beveik 5 tūkstančių eurų užstatą.“

Kitą savaitę nuomos sutartį pasirašysianti bendrovė „Nemuno vaistinė“ per mėnesį mokės po 5250 eurų nuompinigių, o per visą trejų metų nuomos laikotarpį – 190 tūkstančių eurų.

Visi pinigai bus palikti gydymo įstaigos infrastruktūrai gerinti, nes medikai čia dirba apverktinomis sąlygomis.

M.Velička pažymėjo, kad šio aukciono rezultatas bakstelėjo į problemą – nesugebėjimą ir nenorą efektyviai panaudoti turimą turtą.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas įsitikinęs, kad prieš kelis mėnesius pratęsta nuomos sutartis su vaistine „Valerijonas“ buvo klaida, nes už Centro poliklinikoje išnuomotas 60 kvadratinių metrų ploto patalpas gaunama vos 660 eurų per mėnesį.

„Trys verslininkai patvirtino, kad Centro poliklinika domintų netgi labiau, – jie dalyvautų aukcione su pradine 200 eurų už kv.m kaina.

Tai reiškia, kad mes išnuomojome savivaldybės turtą 19 kartų pigiau nei rinkos kaina“, – teigė M.Velička.

Administracijos atstovas apskaičiavo, kad per penkerius metus buvo galima gauti 720 tūkstančių eurų nuompinigių, bet pasirinktas kitas kelias: „Tai kelia susirūpinimą dėl politikų grupelės, kuri vertėsi per galvą, kad patalpos už simbolinę kainą išliktų tose pačiose rankose.“

M.Velička išsiaiškino, kad už simbolinę nuomą vaistininkai nuomojasi patalpas ir Respublikinėje Šiaulių ligoninėje: „Informuosime Sveikatos apsaugos ministeriją apie mūsų rengto aukciono rezultatus, kad ir kitose gydymo įstaigose išnyktų privilegijuotųjų sluoksnis.“

M.Velička neslėpė slapčia tikėjęsis, kad pradinė 45 eurų nuomos kaina pakils iki 80–90 eurų: „Gali būti, kad esame Lietuvos rekordininkai. Kiek teko domėtis, didžiausia kaina buvo mokama Kaune – ten patalpos vaistinei buvo nuomojamos po 118 eurų už kvadratinį metrą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.