Populiariausios profesijos Rusijos kalėjimuose: galima rasti išties įdomių

Rusijos federalinė penitenciarinė tarnyba (RFPT) televizijos kanalui „RT“ papasakojo, kokios yra populiariausios profesijos kalėjime, rašė portalas „lenta.ru“.

 Kalėjimų departamento nuotr. 
 Kalėjimų departamento nuotr. 
Kalėjimuose galima rinktis iš 168 profesijų, suskirstytų į tam tikras grupes.<br>V.Balkūno nuotr.
Kalėjimuose galima rinktis iš 168 profesijų, suskirstytų į tam tikras grupes.<br>V.Balkūno nuotr.
 Kalėjimų departamento nuotr. 
 Kalėjimų departamento nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 14, 2018, 7:36 PM

Pasak RFPT atstovo, pačios populiariausios profesijos – tai apdailos darbų meistrai statybose, suvirintojai, mūrininkai, betonuotojai, frezuotojai, traktoristai ir elektrikai. Didelę paklausą turi ir šios profesijos: siuvėjai, sukirpėjai, virėjai, kirpėjai, gyvulininkystės specialistai, daržininkai, kepėjai, meninių medienos dirbinių gamintojai, medkirčiai, katilinių operatoriai, tekintojai ir kt.

„Profesijų sąrašas koreguojamas, atsižvelgiant į pataisos įstaigos gamybinius poreikius, o taip pat įvertinus, kokios profesijos bus paklausios, kai nuteistieji bus paleisti iš pataisos įstaigų ir galės dirbti pagal profesiją“, – pranešė RFPT atstovas.

Jis pridūrė, kad kalinių adaptavimasis taip pat apima mokymą. Galima rinktis iš 168 profesijų, suskirstytų į šias grupes: „Menas ir kultūra“, „Informatika ir skaičiavimo technika“, „Žemės ūkis, miškininkystė ir žuvininkystė“, „Mašinų gamyba“ ir kt.

Be to, per pastaruosius penkerius metus atsirado ir naujų profesijų: pavyzdžiui, gaisrininkas gelbėtojas, elektroninių skaičiavimo mašinų ir skaičiavimo mašinų operatorius ir šaltkalvis-santechnikas, konkretizuoja „lenta.ru“. Tik nepaaiškina, ką konkrečiai šiandieniniame pasaulyje veiks ir kaip duoną pelnys buvęs kalinys, įgijęs kad ir tokią naują sovietmečio naftalinu trenkiančią profesiją, kaip „elektroninių skaičiavimo mašinų operatorius“.

O gal,vis dėlto, kur nors Sibiro platybėse ar kur nors Nejuodžemio zonoje dar puikiai tebeveikia buvusios Vilniaus skaičiavimo mašinų gamyklos produkcija?

Parengė Leonas Grybauskas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?