Kad kelionė būtų tobula – 11 paslapčių, kurias išdavė stiuardesės

Net ir mažiausia smulkmena kelionę lėktuvu gali padaryti nemalonia. Nepatogi vieta, verkiantis vaikas, neskani arbata. Tačiau kelios gudrybės be vargo padės šių nepatogumų išvengti. Apie tai, kaip pasilengvinti kelionę, pataria tie, kurie geriausiai tai išmano – skrydžių palydovai.

 Ir pačios stiuardesės pripažįsta – aptarnavimas galinėse eilėse kur kas geresnis. <br> 123rf.com nuotr.
 Ir pačios stiuardesės pripažįsta – aptarnavimas galinėse eilėse kur kas geresnis. <br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2018, 11:33 PM

Geriausios valandos skrydžiui

Jei tik galite, kelionei rinkitės rytą. Tyrimais nustatyta, kad rytinėmis valandomis keleiviai rečiau kenčia turbulenciją. Tad šis pastebėjimas labai pravers tiems, kurie bijo skraidyti.

Pasitelkite išradingumą

Visiems gali pasitaikyti, kad jūsų reisą atideda ar atšaukia. Kai taip nutinka, visi skuba prie registracijos langelio. Tai, žinoma, protinga, tačiau ne itin produktyvu. Kur kas greičiau bus oro linijų atstovą pasiekti telefonu.

Ne visada geriausios

Oro temperatūra už iliuminatoriaus siekia apie minus 60 laipsnių Celsijaus, todėl lėktuvo korpusas stipriai apšąla. Malonu dairytis pro langą, tačiau tik tuomet, jei jūsų nekrečia šaltis. Toks poveikis itin akivaizdus vasarą, kai keleiviai lengvai apsirengę.

Ponai ilsisi galinėse vietose

Ir pačios stiuardesės pripažįsta – aptarnavimas galinėse eilėse kur kas geresnis. Tai galima paaiškinti labai paprastai: galinėse eilėse sėdintiems keleiviams kur kas paprasčiau nekrentant į akis atnešti gėrimą ar dar vieną maisto porciją. O tai leidžia stiuardesėms išvengti prašymų iš kitų keleivių.

Jei to įsigeistų visi keleiviai, lėktuvuose dažnai pritrūktų ausinukų, dantų šepetėlių ir pagalvėlių. Kad nekiltų problemų, stiuardesės didesnį dėmesį rodo tik išrinktiesiems.

Reikalaukite maksimumo

Keleivis visada teisus! Kai atidedamas ar atšaukiamas skrydis, kompanija privalo visiškai padengti žalą. Net jeigu jums pasiūlys kitą skrydį ar kompensuoti dalį bilietų kainos, neskubėkite su tuo sutikti. Mat oro linijos ne visada išsyk pateikia geriausius pasiūlymus tikėdamasi, kad jums įtiks ir prastesni variantai.

Atsisakykite karštų gėrimų

Arbata arba kava gali supykinti. Ne sykį atlikus tyrimus nustatyta, kad vanduo lėktuve – ne pačios geriausios kokybės. Tad norėdami atsigerti verčiau skrydžių palydovų paprašykite vandens buteliukuose, rašo novate.ru.

Patogi pagalvėlė

Jei sumanysite prisipūsti pagalvėlę, nepamirškite fizikos dėsnių – nepūskite pagalvėlės kiek telpa. Mat pernelyg pripūsta pagalvėlė dėl atmosferos slėgio pasikeitimų gali sprogti.

Atlenkiamų stalelių pavojus

Ant šio paviršiaus – galybė mikrobų. Turėkite omenyje, kad kai kurios mamos jais pasinaudoja vaikams keisdamos sauskelnes. O stalelius nuvalyti stiuardesėms ne visada pakanka laiko ir noro. Tad jei tik galite, skrydžiui įsimeskite drėgnų servetėlių – tikrai pravers, kai reikės stalelį nuvalyti.

Specialusis meniu visada skanesnis

Patyrę keliautojai pataria, kai tik yra galimybė, rinktis specialųjį meniu, nepaisant to, ar turite ypatingų reikalavimų maistui, ar ne. Teigiama, kad toks maistas kur kas skanesnis.

Laimingasis bilietas

Geriausios vietos lėktuve prieinamos tik tam tikru metu. Iš pradžių kompanija, pradėjusi skrydžiui pardavinėti bilietus, gudrauja – patogiausių vietų nepasiūlo. O likus panašiai šimtui valandų iki reiso atsiranda geresnių variantų.

Vaikai lėktuve

Negalima užsispyrusiai tvirtinti, kad jei jau šalia sėdės šeima su vaiku, jūsų kelionė bus sugadinta. Tačiau lygiai taip pat niekas negali garantuoti, kad neteks nuolat klausyti zirzimo. Dažnai keliaujantieji pastebėjo, kad mažesnė tikimybė sėdėti greta mažamečio būna tada, kai jūsų vietos – ne prie pat įėjimo į lėktuvą. Mat tokios erdvės laikomos saugiausiomis ir patogiausiomis įtaisyti mažiesiems loveles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.