Paslauga, kurią ypač pamėgo į Lietuvą grįžtantys emigrantai, jau tapo deficitinė

Kaip reikiant įsibėgėjusi vasara, panašu, bus pateikusi staigmenų tiems, kurie paskutinę akimirką sugalvojo išsinuomoti automobilį. Kaip pasakojo įmonių, užsiimančių automobilių nuoma atstovai, šiomis dienomis nuėjęs į biurą išsinuomoti mašinos, gali likti ant ledo.

Šiuo metu automobilių nuomos užimtumas siekia 100 proc., tačiau neslepiama, kad vasaros sezono metu tai gana įprastas reiškinys.<br> M.Patašiaus nuotr.
Šiuo metu automobilių nuomos užimtumas siekia 100 proc., tačiau neslepiama, kad vasaros sezono metu tai gana įprastas reiškinys.<br> M.Patašiaus nuotr.
Šiuo metu automobilių nuomos užimtumas siekia 100 proc., tačiau neslepiama, kad vasaros sezono metu tai gana įprastas reiškinys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiuo metu automobilių nuomos užimtumas siekia 100 proc., tačiau neslepiama, kad vasaros sezono metu tai gana įprastas reiškinys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-11 19:36, atnaujinta 2018-07-11 23:22

Pasak jų, šiuo metu automobilių nuomos užimtumas siekia 100 proc., tačiau neslepiama, kad vasaros sezono metu tai gana įprastas reiškinys.

Dirba pilnu tempu

Automobilių nuomos įmonės „Autobanga“ projektų vadovas Jevgenijus Pisarenko tikino, kad vasara – ypatingas laikas automobilių nuoma užsiimančioms įmonėms, mat vasaros mėnesiai – pats didžiausias darbymetis ir pikas.

„Tarkime, jei ne sezono metu galima ateiti į biurą ir be jokių išankstinių rezervacijų išsinuomoti automobilį, tai šiuo metu situacija kitokia. Būna, kad net jei prieš savaitę nori rezervuoti automobilį, tai jau nebeturime ko jiems pasiūlyti“, – pasakojo įmonės atstovas.

Jo teigimu, šiuo metu automobilių nuomos užimtumas jų įmonėje siekia 100 proc.

„Jeigu šiuo metu žmogus ateitų į biurą – jis automobilio nebegautų, nebent kažkas atšauktų užsakymą, tačiau čia jau sėkmės reikalas“, – pasakojo jis.

Specialistas neslėpė ir to, kad vasaros sezono metu kylančios paslaugų kainos palietė ir automobilių nuomos sektorių.

„Nuomos kainos nuo birželio vidurio iki rugsėjo pirmos pusės padidėja maždaug 15 proc.“, – sakė J.Pisarenko ir pabrėžė, kad daugiausia šiuo metu mašinas nuomojasi į tėvynę grįžtantys emigrantai ir atvykę užsienio turistai, o populiariausia automobilį išsinuomoti 2-3 savaitėms.

„Kalbant apie nuomą paromis, vasarą labai retai pasitaiko tokių, kurie nuomojasi trumpam laikui. Daugiausia nuomojasi visoms atostogoms“, – tikino jis ir sakė, kad automobilį parai įmonėje galima išsinuomoti nuo 17 iki 200 eurų parai.

Vasarą paklausa nesiskundžia

„Negaliu pasakyti, kad ši vasara kažkuo kitokia nei praėjusios. Vasarą visada išauga automobilių nuomos poreikis.

Žinoma, jis šiuo metu didelis, tačiau mūsų tai nestebina“, – paklausta apie automobilių nuomos paklausą šiuo metu sakė „Avis Budget Lietuva“ regiono ir pardavimų marketingo vadovė Laura Tomkevičienė.

Specialistė patikino, kad nors paklausa itin didelė, nuomai automobilių netrūksta.

„Ką galima išskirti, tai, kad daugiau nei įprastai klientų turėjome praėjusią savaitę dėl Lietuvoje vykusios Dainų šventės. Netruko besidominčių svečių iš Amerikos“, – atsiminė L.Tomkevičienė.

Vasaros metu, anot jos, populiaresnė ilgalaikė 5-7 parų mašinos nuoma.

Su sunkumais nesusidūrė

Tuo tarpu neseniai į Lietuvą atostogoms iš Didžiosios Britanijos grįžės Juozas su šeima pasakojo, kad Lietuvoje rasti automobilį nuomai jam buvo itin lengva. Daug skelbimų vyras rado internete.

„Vieną įmonę aptikau internete ir su jais susirašiau elektroniniu paštu. Jie man atsiuntė rekvizitus ir aš apmokėjau. Ieškojome pigios mašinos, tad pasiėmėme „Volkswagen Golf“ automobilį“, – pasakojo šiuo metu jau Didžiojoje Britanijoje esantis Juozas.

Paklaustas, kiek sumokėjo už trijų savaičių nuomą, jis teigė automobilį gavęs už labai patrauklią kainą – vos 9 eurus parai.

Kaina tikrai maža, nors automobilis ir nebuvo jaunas“, – sakė Juozas.

Pasak jo, mašinų nuomos kainos Anglijoje ženkliai didesnės nei Lietuvoje, tad daug labiau apsimoka jį nuomotis jau atvykus, nei švaistant laiką nuosavu automobiliu keliauti Anglija – Lietuva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.